ING introduceert een betaalpas met inkeping om de toegankelijkheid te vergroten

Vanaf vandaag begint ING als eerste Nederlandse bank met het uitgeven van een toegankelijke betaalpas. Deze speciale betaalpas heeft in het ontwerp een inkeping aan de zijkant, een zogenaamde ‘notch’. Dit is met name van belang voor ING-klanten met een visuele beperking. Door de inkeping herkennen deze klanten hun ING Betaalpas snel en helpt het bij het op de juiste manier insteken van de betaalpas in een betaal- / geldautomaat.

Gefaseerde uitrol

ING start in Nederland met de uitrol van de toegankelijke betaalpas. Deze betaalpas zal gefaseerd de oude Betaalpassen vervangen. Vanaf vandaag is de toegankelijke betaalpas als eerste beschikbaar voor ING-klanten die een Betaalpas met eigen foto hebben. Gedurende 2020 worden ook de andere betaalpassen en creditcards vervangen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt is ervoor gekozen de huidige voorraad per Betaalpas eerst op te maken.

Klanten hoeven er niets voor te doen. Zij ontvangen de nieuwe Betaalpas bij het openen van een nieuwe rekening of wanneer de huidige Betaalpas vervangen wordt.

Toegankelijke dienstverlening

ING vindt het heel belangrijk dat haar dienstverlening toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking. Een kleine aanpassing in het ontwerp van de ING Betaalpas maakt een groot verschil voor deze klanten. Naast de inkeping heeft ING, om de zichtbaarheid te verhogen, de lasergravering op de Betaalpas verbeterd.

ING heeft in november 2019 ook geldautomaten geïntroduceerd met spraakfunctie waardoor blinden en slechtzienden beter in staat zijn om geld op te nemen. Daarnaast beschikt ING ook over de ING Gripr. Klanten met gewrichtsklachten, bijvoorbeeld artritis of reuma, kunnen met de ING Gripr gemakkelijk de betaalpas uit de automaat halen. Dankzij het knijpmechanisme in de Gripr hoeft een klant geen kracht te zetten of zelf te knijpen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over ING en toegankelijkheid op: ing.nl/toegankelijkheid.

Contact voor de media

Documenten bij dit bericht

ING-Betaalpas-Front-inkeping 576x324_tcm162-192045.jpg
  • jpg
VPAY-Front-inkeping 576x324_tcm162-192046.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL