ING Nederland fonds investeert in laptops, hotspots en hulpdocenten voor leerlingen in Amsterdam Zuidoost

ING Nederland fonds steunt noodmaatregel gemeente Amsterdam

48659_hr__MASS_306_ISOuncoated_tcm162-80029.jpg
  • jpg

Deze week krijgen scholen in Amsterdam Zuidoost nieuwe laptops en hotspots geleverd voor leerlingen die niet over apparatuur beschikken om onderwijs op afstand te volgen. Het ING Nederland fonds steunt deze noodmaatregel van de gemeente Amsterdam en stelt € 300.000 beschikbaar om aan deze behoefte van basis- en middelbare scholen in Amsterdam Zuidoost te voldoen. Ook investeert het ING Nederland fonds in hulpdocenten van Bomberbot die de leerlingen helpen bij digitaal onderwijs.

Sinds het besluit van de overheid om scholen in Nederland te sluiten, als onderdeel van de coronamaatregelen, krijgen kinderen thuis les. Van hun leerkrachten, vaak met hulp van ouders, middels digitale lessen en scholing op afstand. De gemeente Amsterdam heeft via de scholen geïnventariseerd hoeveel leerlingen nu nog niet deelnemen aan digitaal onderwijs omdat zij geen digitale apparatuur of toegang tot internet hebben, en dit ook niet zelf kunnen organiseren. Met een noodmaatregel is actie ondernomen om scholen met leerlingen die hierdoor verstoken zijn van digitaal onderwijs, te voorzien van laptops en hotspots. De laptops worden eigendom van de scholen en in bruikleen gegeven aan gezinnen en leerlingen.

Hulpdocenten

Naast digitale apparatuur en internet zijn digitale vaardigheden nodig om digitaal onderwijs goed te kunnen volgen. Voor sommige leerlingen is dit nog een uitdaging. Daarom investeert het ING Nederland fonds ook in het beschikbaar maken van hulpdocenten in Zuidoost. Zij kunnen een paar uur per week kleine groepen leerlingen helpen met de werking van apparaten en digitale programma’s. Maar ook met schoolwerk. En dat ontzorgt de school. Deze ondersteuning wordt georganiseerd door sociale onderneming Bomberbot in samenwerking met de scholen in Zuidoost.

Digitale inclusie

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds, benadrukt het belang van digitale inclusie in tijden van corona: “Het is in de afgelopen weken nog duidelijker geworden hoe belangrijk toegang tot de digitale wereld kan zijn. Op sociaal vlak maar ook om thuis te kunnen werken en leren. Ik ben heel blij dat de gemeente Amsterdam, het onderwijs en Bomberbot zich zo inzetten om ervoor te zorgen dat alle kinderen onderwijs kunnen blijven volgen in deze uitzonderlijke tijd. Digitale inclusie is een speerpunt van het ING Nederland fonds. Voor de korte en lange termijn zijn de juiste apparatuur en vaardigheden een voorwaarde om digitaal onderwijs goed in te richten. Dus de beslissing om mee te investeren met de noodmaatregel van de gemeente en Bomberbot te steunen was snel gemaakt. We zijn blij dat juist in Amsterdam Zuidoost te kunnen doen. Onder normale omstandigheden ook voor ons de plek waar we elke dag werken.”

Over het ING Nederland fonds

Het ING Nederland fonds is in 2015 opgericht en zet zich in voor een Nederland waarin iedereen digitale vaardigheden leert, mensen geldzaken beter begrijpen en werk voor iedereen bereikbaar is. Het ING Nederland fonds is partner van ongeveer 25 maatschappelijke ondernemers die eruit springen op deze drie thema’s.

Citaten

Het is in de afgelopen weken nog duidelijker geworden hoe belangrijk toegang tot de digitale wereld kan zijn. Op sociaal vlak maar ook om thuis te kunnen werken en leren. Ik ben heel blij dat de gemeente Amsterdam, het onderwijs en Bomberbot zich zo inzetten om ervoor te zorgen dat alle kinderen onderwijs kunnen blijven volgen in deze uitzonderlijke tijd. Digitale inclusie is een speerpunt van het ING Nederland fonds. Voor de korte en lange termijn zijn de juiste apparatuur en vaardigheden een voorwaarde om digitaal onderwijs goed in te richten. Dus de beslissing om mee te investeren met de noodmaatregel van de gemeente en Bomberbot te steunen was snel gemaakt. We zijn blij dat juist in Amsterdam Zuidoost te kunnen doen. Onder normale omstandigheden ook voor ons de plek waar we elke dag werken.  Kirsten Ottens - directeur ING Nederland fonds

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL