ING Nederland fonds steunt lokale initiatieven

Uitreiking vijfde editie Help Nederland vooruit

img_Stemronde voor donatie van ING Nederland fonds van start_tcm162-190125.jpg
  • jpg
Door de bijzondere tijd waarin we ons bevinden, wordt eens te meer duidelijk dat we elkaar moeten helpen. Dat we het samen moeten doen. Dat geeft de uitreiking van ‘Help Nederland vooruit’ dit jaar een extra lading. Vandaag is de uitslag bekend van de campagne die in oktober 2019 is gestart. Zaterdag 21 maart ontvangen de 255 deelnemende maatschappelijke initiatieven een donatie van het ING Nederland fonds. Dit jaar niet traditioneel op het ING kantoor maar per post. Met de donatie kunnen ze hun bijzondere werk door zetten, juist nu.

Voor het vijfde jaar organiseerde het ING Nederland fonds ‘Help Nederland vooruit’: een landelijke campagne waarmee lokale initiatieven die mensen vooruit helpen een donatie ontvangen van het ING Nederland fonds. Over de afgelopen vijf jaar kregen al ruim 1.100 stichtingen en organisaties via deze wijze een financiële boost.

Verbinding voorop

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds, benadrukt de belangrijke rol die de buurtverbeteraars vervullen: ‘Alle 255 winnaars staan in het teken van een ander helpen, elkaar opzoeken, betrokken zijn in de eigen buurt. Op dit moment stelt het coronavirus ons allemaal voor een grote uitdaging. In het hele land zie je nu extra lokale betrokkenheid ontstaan. Echt heel mooi. Onze winnaars bestaan al wat langer. En ik hoop van harte dat de donaties die we vandaag uitreiken meer dan ooit een verschil kunnen maken.'

Vijf jaar Help Nederland vooruit

De buurtverbeteraars hadden in oktober een maand om hun eigen initiatief op te geven. Meer dan 70.000 Nederlanders brachten vervolgens hun stem uit op hun favoriete doel afkomstig uit 52 regio’s. Het aantal stemmen in elke regio bepaalde niet alleen welke doelen kans maken op financiële ondersteuning, maar ook de hoogte van het toegekende bedrag oplopend van 1.000 euro tot 5.000 euro. Vijf stichtingen staken er met kop en schouders bovenuit en haalden tezamen 6.559 stemmen binnen. Ter ere van het vijfjarig bestaan van ‘Help Nederland vooruit’ geeft het ING Nederland fonds deze editie de gehele top vijf een donatie van €10.000.

Anders dan anders

Om ieders welzijn en gezondheid voorop te stellen, maar ook recht te doen aan de enorme inspanning van de deelnemers vindt de uitreiking van de cheques niet op de lokale kantoren van ING plaats, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was. De deelnemers ontvangen hun donatie per post.

Citaten
Alle 255 winnaars staan in het teken van een ander helpen, elkaar opzoeken, betrokken zijn in de eigen buurt. Op dit moment stelt het coronavirus ons allemaal voor een grote uitdaging. In het hele land zie je nu extra lokale betrokkenheid ontstaan. Echt heel mooi. Onze winnaars bestaan al wat langer. En ik hoop van harte dat de donaties die we vandaag uitreiken meer dan ooit een verschil kunnen maken. Kirsten Ottens - Directeur ING Nederland fonds

Contact voor de media
Documenten bij dit bericht
Infographic ING NL fonds -maart 2020_tcm162-190127.pdf
Infographic ING NL fonds -maart 2020_tcm162-190127.pdf
  • pdf
Winnaarslijst HNV 2020_tcm162-190128.pdf
Winnaarslijst HNV 2020_tcm162-190128.pdf
  • pdf

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL