ING wijzigt rente en productvoorwaarden

ING wijzigt per 1 april 2020 de rente voor zakelijke klanten en private banking klanten en per 1 juli 2020 voor particuliere klanten. Daarom past ING ook de productvoorwaarden voor particuliere en zakelijke klanten aan. Klanten worden vanaf maart 2020 persoonlijk geïnformeerd over de wijzigingen. ING voert deze wijzigingen door vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt.

Voor rekeningen met een saldo van meer dan € 1 miljoen gaat ING boven € 1 miljoen een rente rekenen van -0,50%. Dit rentetarief geldt per rekening en niet per klant.

Geen negatieve rente voor 99,9% klanten

ING kan zich voorstellen dat klanten zich zorgen maken of zij rente moeten gaan betalen over hun geld op hun rekeningen bij ING. Op dit moment zijn er zo’n 6.400 zakelijke, private banking en particuliere klanten die saldi hebben boven de drempel van € 1 miljoen per rekening. Dit betekent dat meer dan 99,9% van alle klanten door deze rentewijziging niet te maken krijgt met een negatieve rente.

Spaarrente tot € 100.000 blijft +0,01%

Voor particuliere spaarrekeningen met een saldo tot en met € 100.000 blijft de rente +0,01%. ING vindt het belangrijk dat klanten blijven sparen zodat ze een buffer hebben voor onvoorziene uitgaven.

ING Infographic lage rente blok4 620_tcm162-187413.jpg
  • jpg

Waarom zijn de rentes zo laag?

De lage tot negatieve rentes zijn een gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) om economische groei in Europa te stimuleren. Dit gebeurt onder andere door de rente te verlagen op geld dat banken bij de ECB lenen en als tegoed hebben staan. Deze rente is sinds juni 2014 negatief en daardoor betaalt ING rente over een gedeelte van haar tegoed bij de ECB. Daarnaast zijn de rentes op markten waar ING spaar- en betaaltegoed investeert en geld uitleent, sterk gedaald en in veel gevallen negatief. Door deze ontwikkelingen zijn ook bij ING de rentes de afgelopen jaren gedaald.

Relevante links

Favicon for ing.nl Voorwaarden- en rentewijziging ing.nl

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL