Ruud van Dusschoten benoemd tot country manager ING in Nederland

Per 1 januari 2020 wordt Ruud van Dusschoten benoemd als country manager van ING in Nederland. Vincent van den Boogert, de huidige CEO van ING in Nederland zal de bank verlaten om zijn carrière buiten ING voort te zetten. Van den Boogert zal nog enkele maanden in dienst blijven om voor een goede overdracht te zorgen.

“We betreuren maar respecteren het vertrek van Vincent,” zegt Ralph Hamers, bestuursvoorzitter van ING Groep. “In zijn 25 jaar bij ING heeft Vincent zijn gevoel voor cijfers altijd gecombineerd met oog voor het klantbelang. Onder zijn leiderschap heeft ING Nederland zich verder ontwikkeld tot een financieel sterke bank die digitaal vooroploopt. Met de hem kenmerkende gedrevenheid heeft Vincent zich daarnaast namens ING ingezet voor het verminderen van de schuldenproblematiek in Nederland. Ik wil Vincent zeer bedanken en wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Ralph Hamers: “Ik ben blij dat we met Ruud binnen onze eigen organisatie de juiste persoon hebben gevonden. Ruud koppelt zijn jarenlange ervaring binnen het bankbedrijf aan een goed gevoel voor maatschappelijke verhoudingen. Met zijn achtergrond ben ik ervan overtuigd dat Ruud in staat is voort te bouwen op de sterke positie van ING in Nederland.”

Ruud van Dusschoten kwam in 1997 in dienst bij ING in Nederland en vervulde sindsdien diverse managementfuncties. Tot 2006 richtte hij zich in de kantorenorganisatie van ING op dienstverlening aan zakelijke klanten. In 2007 werd hij directeur Business Banking en in 2013 directeur Grootbedrijf & Instellingen. Sinds 1 januari 2015 is Van Dusschoten directeur Private Banking & Wealth Management. Daarnaast was hij tussen 2008 en 2016 voorzitter van ING Groenbank.

Contact voor de media

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL