Stem van Rembrandt geeft nu ook schilderles op scholen

ING Rembrandts Meesterklas 620_tcm162-180880.jpg
  • jpg

Ter ere van het ‘Rembrandtjaar’ in 2019, heeft ING als hoofdsponsor van het Rijksmuseum de stem van Rembrandt gereconstrueerd. Hierdoor kan hij 350 jaar na zijn overlijden heel Nederland schilderles geven. Om ook kinderen kennis te laten maken met Rembrandt, heeft ING in samenwerking met het Rijksmuseum het lespakket ‘Rembrandts Meesterklas’ ontwikkeld voor basisscholen. Dit is een interactieve schilderles voor de bovenbouw van de basisschool waarin Rembrandt zelf via een Google Home tegen de leerlingen praat. Op deze manier wil ING kinderen op een toegankelijke en innovatieve manier in aanraking brengen met kunst en cultuur.

Interactieve tekenlessen

Rembrandts Meesterklas is ontwikkeld door ING in samenwerking met het Rijksmuseum en geschikt voor groep 7 en 8 van de basisschool. Via de Google Assistent op de Google Home geeft de stem van Rembrandt drie interactieve schilderlessen aan de leerlingen over o.a. schetsen met houtskool en kleurgebruik. Ook kunnen de leerlingen terugpraten en zelf vragen stellen aan Rembrandt. Het eindresultaat is een zelfportret.

Succesvolle pilot

De afgelopen weken heeft ING met 10 basisscholen Rembrandts Meesterklas getest. Zowel docenten als leerlingen reageren enthousiast en vinden het een innovatieve en leuke manier om meer te leren over Rembrandt en zijn schildertechniek. Daarom biedt ING samen met Google en het Rijksmuseum het lespakket aan nog eens 50 basisscholen aan. Google stelt daarvoor 50 Google Homes beschikbaar. Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.ing.nl/rembrandt.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL