ING introduceert keurmerk voor kwaliteit van mobiele- en internetconnectiviteit in gebouwen

48247_hr__Mass_224_ISOuncoated_tcm162-80023.jpg
  • jpg
De vastgoedfinancieringstak ING Real Estate Finance brengt het keurmerk WiredScore naar de Nederlandse markt om vastgoedeigenaren te helpen hun gebouwen technologisch toekomstbestendig te maken. Het keurmerk, dat nog niet bestaat in de Nederlandse markt, geeft inzicht in de kwaliteit van de internet en mobiele verbindingsmogelijkheden in een gebouw. WiredScore geeft vastgoedeigenaren en huurders een goed beeld van de gebruiksvriendelijkheid van een pand, aangezien goede connectiviteit onmisbaar is om te kunnen werken in kantoren, bedrijfspanden en woningen.

Blinde vlek vastgoedmarkt

ING Real Estate Finance is hiervoor een samenwerking aangegaan met WiredScore. Deze organisatie introduceerde in 2013 als eerste ter wereld dit keurmerk in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk als oplossing voor de blinde vlek in de vastgoedmarkt voor de kwaliteit van de netwerkmogelijkheden. Het keurmerk wordt naar verwachting in november in Nederland beschikbaar. Voor het opvragen van het keurmerk kunnen vastgoedeigenaren contact opnemen met ING. WiredScore geeft duidelijkheid over onder andere de snelheid van de internetverbindingen in het gebouw, de veiligheid van dit netwerk, het mobiele bereik en back-upmogelijkheden in geval van een probleem met de bereikbaarheid. Het keurmerk beoordeelt ook mogelijkheden voor de toepassing van Internet of Things (IoT) en 5G-netwerken.

Verhuurder toont voorsprong

Het keurmerk biedt commerciële vastgoedbeleggers de mogelijkheid om een voorsprong te nemen in de huidige verhuurdersmarkt. Vastgoedeigenaren kunnen hun gebouw aantrekkelijk maken en houden voor de toekomst door de huurder te laten zien dat ze klaar zijn voor nieuwe technologieën. Naast verduurzaming is innovatie in slimme gebouwen (smart buildings) een belangrijke stap die bepalend is voor de concurrentiepositie van een pand. De vooruitstrevende duurzaamheidspropositie van ING Real Estate Finance was dan ook voor WiredScore de doorslaggevende factor om hierbij met ING samen te werken.

5% waardestijging

ING is daarnaast een onderzoek gestart met de Universiteit van Maastricht om wetenschappelijk te onderzoeken wat de invloed van goede connectiviteit is op de waarde en courantheid van een pand en of huurders hierdoor langer in een pand blijven. In de VS en Engeland is al gebleken dat de huuropbrengsten van gebouwen met het keurmerk zijn gestegen met 5%.

Contact voor de media

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL