Groot vertrouwen in de OranjeLeeuwinnen

Nederlanders verwachten oranjesucces tijdens het WK 

Foto OranjeLeeuwinnen_tcm162-173087.jpg
  • jpg

Vanaf 7 juni strijden de OranjeLeeuwinnen op het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Frankrijk. Meer dan driekwart van de Nederlanders heeft vertrouwen in de OranjeLeeuwinnen. Vier op de tien denken dat de speelsters van bondscoach Sarina Wiegman de halve finale halen en 32% verwacht zelfs dat Nederland de wereldtitel mee naar huis neemt. Lieke Martens is nog altijd ongekend populair en de meest favoriete speler van het elftal (40%). Zo blijkt uit onderzoek van ING, de hoofdsponsor van de KNVB en de OranjeLeeuwinnen.

Twee derde van de Nederlanders is op de hoogte van de deelname van de OranjeLeeuwinnen aan het WK in Frankrijk. Ruim de helft van Nederland (55%) is van plan om de wedstrijden te kijken. Veruit de meeste Nederlanders doen dit thuis (88%).

Mannen vs. vrouwen

Zeven op de tien Nederlanders geven aan naar het WK vrouwenvoetbal te kijken omdat ze de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen leuk of spannend vinden. Dit geldt met name voor mannen (75% vs. 65% van de vrouwen). Ook is op de hoogte blijven, zodat erover gepraat kan worden met anderen, voor mannen vaker een reden om te kijken naar de wedstrijden dan voor vrouwen (21% vs. 14%). Over het algemeen zijn Nederlanders hoopvol gestemd over het Nederlands vrouwenvoetbal (83%). Twee derde vindt dat mannen- en vrouwenvoetbal dezelfde hoeveelheid aandacht moet krijgen in media.

Oranjegevoel

Uit het onderzoek blijkt dat het succes van de OranjeLeeuwinnen het wij-gevoel onder Nederlanders vergroot (59%) en Nederlanders trotser maakt op hun land (51%). Eén op de tien Nederlanders wordt door de OranjeLeeuwinnen gemotiveerd om zelf ook (meer) te gaan sporten.

Contact voor de media

Documenten bij dit bericht

Infographic_tcm162-173086.pdf
Infographic_tcm162-173086.pdf
  • pdf

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL