ING hecht veel waarde aan breed toegankelijk financieel advies van het onafhankelijk intermediair. Daarom investeert ING in het intermediair door een meerderheidsbelang van 80% in Intersoftware Groep (ISWG) te nemen. Het belangrijkste doel van deze deelneming is de efficiency van alle partijen in de distributieketen, zoals adviessoftwarepartijen en financiële dienstverleners, te verhogen. Hierdoor profiteren de intermediairs en hun klanten.
Met de investeringen van ING heeft ISWG onder andere de ambitie om Adviesbox tot de beste intermediaire advies- en bemiddelingssoftware in de markt te ontwikkelen. Verder wil ISWG Findata ontwikkelen tot hét platform voor alle adviessoftware-aanbieders en financiële dienstverleners. Tot slot wil zij met Unitrust haar dienstverlening uitbreiden met software voor serviceproviders.
ING en ISWG hebben gezamenlijk tot doel om voordeel te bieden aan intermediairs, hun klanten, adviessoftware-partijen en financiële dienstverleners. De voordelen voor intermediairs zijn betere adviessoftware, minder administratieve handelingen, vooraf meer inzicht in het acceptatieproces van de geldverstrekkers en versnelling van innovatieve toepassingen. Denk hierbij onder andere aan het (op termijn) met toestemming van de klant, beschikbaar stellen van gegevens die nodig zijn voor het aanvraagproces. Klanten moeten in de huidige situatie nu nog fysiek veel documentatie meenemen naar het intermediair voor het doen van een aanvraag. Dat hoeft dan in de toekomst niet meer. Klanten profiteren door sneller uitsluitsel in het aanvraagproces en adviessoftware-partijen door centraal inzicht in wijzigingen van voorwaarden, rentes en andere criteria van de geldverstrekkers. Financiële dienstverleners merken tot slot meer efficiency door vereenvoudiging van de aanvraag.
Hiermee zetten ING en ISWG een belangrijke stap in de ontwikkeling van een platform voor intermediairs, haar klanten en aanbieders van financiële diensten. Bovendien biedt het platform ruimte voor innovatieve toepassingen.
Deze deelneming past in de strategie van ING; de ontwikkeling van een platform dat verder reikt dan de rol van traditionele banken. ISWG blijft een zelfstandige, onafhankelijk opererende organisatie. Ook blijft de onafhankelijkheid van het intermediaire advies, zoals bepaald in het provisieverbod, volledig gewaarborgd.
- Renske Piet
-
Corporate Zaken, Fraude & Cyber Security
Privacy & Data, Stakeholder Management
Pensioenen, Verzekeren, Consumptief Krediet, Sportsponsoring - renske.piet@ing.com
- tel: +31 611252113
Contactgegevens
-
- Harold Reusken
-
Head of Media Relations ING Nederland
Corporate Zaken
Sponsoring - harold.reusken@ing.com
-
- Alexandra Schippers
-
Fraude & Cybersecurity
KYC
Corporate Sustainability
ING Nederland fonds - alexandra.schippers@ing.com
-
- Daan Heijbroek
-
Hypotheken
ING Research (Economisch Bureau) Algemeen
Sparen
Pensioenen & Verzekeringen
Privacy - daan.heijbroek@ing.com
Gerelateerde onderwerpen
Gerelateerde berichten
ING BeleggersBarometer: Beleggersvertrouwen daalt door beursonrust
Het vertrouwen van particuliere beleggers in de beurs liep in april opnieuw een flinke deuk op. De ING BeleggersBarometer daalt opnieuw en komt uit op een score van 69, het laagste niveau in tweeën...
ING voornemens om bancaire diensten op Saba en Sint Eustatius aan te bieden
ING intends to offer its banking services on Saba and Sint Eustatius. Residents, companies, and local governments then simply arrange their private and business day-to-day banking in U.S. dollars, ...
Lagere hypotheekrente bij verduurzamen woning
Om verduurzaming van woningen verder te stimuleren introduceert ING op 30 april een nieuw prijsmodel voor hypotheken waarbij ook het energielabel in de hypotheekrente wordt meegewogen.
70% van de gedupeerden van datingfraude geholpen
ING's samenwerking met Geldfit hielp 70% van datingfraude slachtoffers in 2024, waardoor financiële schade met 60% verminderde. Anonimiteit is cruciaal.
ING verruimt compensatieregeling variabele rente
ING verruimt de compensatieregeling variabele rente en gaat nu ook de teveel betaalde variabele rente onder €50 vergoeden. Klanten op wie dit betrekking heeft, ontvangen uiterlijk eind 2025 de comp...