ING investeert in onafhankelijk intermediair door meerderheidsbelang in Intersoftware Groep

ING hecht veel waarde aan breed toegankelijk financieel advies van het onafhankelijk intermediair. Daarom investeert ING in het intermediair door een meerderheidsbelang van 80% in Intersoftware Groep (ISWG) te nemen. Het belangrijkste doel van deze deelneming is de efficiency van alle partijen in de distributieketen, zoals adviessoftwarepartijen en financiële dienstverleners, te verhogen. Hierdoor profiteren de intermediairs en hun klanten.

Met de investeringen van ING heeft ISWG onder andere de ambitie om Adviesbox tot de beste intermediaire advies- en bemiddelingssoftware in de markt te ontwikkelen. Verder wil ISWG Findata ontwikkelen tot hét platform voor alle adviessoftware-aanbieders en financiële dienstverleners. Tot slot wil zij met Unitrust haar dienstverlening uitbreiden met software voor serviceproviders.

Voordelen

ING en ISWG hebben gezamenlijk tot doel om voordeel te bieden aan intermediairs, hun klanten, adviessoftware-partijen en financiële dienstverleners. De voordelen voor intermediairs zijn betere adviessoftware, minder administratieve handelingen, vooraf meer inzicht in het acceptatieproces van de geldverstrekkers en versnelling van innovatieve toepassingen. Denk hierbij onder andere aan het (op termijn) met toestemming van de klant, beschikbaar stellen van gegevens die nodig zijn voor het aanvraagproces. Klanten moeten in de huidige situatie nu nog fysiek veel documentatie meenemen naar het intermediair voor het doen van een aanvraag. Dat hoeft dan in de toekomst niet meer. Klanten profiteren door sneller uitsluitsel in het aanvraagproces en adviessoftware-partijen door centraal inzicht in wijzigingen van voorwaarden, rentes en andere criteria van de geldverstrekkers. Financiële dienstverleners merken tot slot meer efficiency door vereenvoudiging van de aanvraag.

Ontwikkeling platform

Hiermee zetten ING en ISWG een belangrijke stap in de ontwikkeling van een platform voor intermediairs, haar klanten en aanbieders van financiële diensten. Bovendien biedt het platform ruimte voor innovatieve toepassingen.

Deze deelneming past in de strategie van ING; de ontwikkeling van een platform dat verder reikt dan de rol van traditionele banken. ISWG blijft een zelfstandige, onafhankelijk opererende organisatie. Ook blijft de onafhankelijkheid van het intermediaire advies, zoals bepaald in het provisieverbod, volledig gewaarborgd.

Contact voor de media

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL