Eenvoudig betalen aan de deur bij Albert Heijn, Giro555, Cordaid en IKEA met ING Betaalverzoek

Wie bestellingen van IKEA thuis laat bezorgen, kan binnenkort ook eenvoudig en snel aan de deur afrekenen met een ING Betaalverzoek. De introductie hiervan volgt op een succesvolle pilot waarmee IKEA en ING de afgelopen maanden hebben proefgedraaid. Ook Albert Heijn draaide een proef met het aan de deur afrekenen van de online bestelde boodschappen via een ING Betaalverzoek. Cordaid en Giro555 hebben ING Betaalverzoek voor hun recente fondsenwerving toegepast in een pilot om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone, onder andere als alternatief voor de acceptgiro.

ING Mobiel Bankieren App 620x324_tcm162-113158.jpg
  • jpg

Zo’n betaalverzoek ontvangen klanten van IKEA, Albert Heijn of donateurs van Cordaid en Giro555 via een QR-code die je met de camera van je telefoon kan scannen. Daarvoor hoef je uiteraard geen klant van ING te zijn. Het voordeel is dat je geen gegevens meer hoeft in te vullen, waardoor je geen fouten in de overboeking kunt maken en snel klaar bent met afrekenen. Het is evengoed nog wel mogelijk om bijvoorbeeld zelf het bedrag van je bijdrage aan Cordaid of Giro555 te kiezen.

Veilig en laagdrempelig doneren per smartphone

Voor Cordaid en Giro555 biedt ING Betaalverzoek de mogelijkheid om donateurs hun giften voortaan laagdrempelig per smartphone te laten doen. Giro555 testte het online werven van fondsen op deze wijze. Cordaid zette betaalverzoek in als alternatief voor de acceptgiro door een QR-code af te drukken in het ledenmagazine.

Alexandra van Nieuwenhuizen, Operational manager Private Funding van Cordaid: “Om armoede te kunnen bestrijden is Cordaid afhankelijk van giften van donateurs. We willen natuurlijk graag aansluiten bij de verschillende voorkeuren van donateurs om hun donatie over te maken. Veel donateurs maken een gift over per acceptgiro, maar steeds meer mensen bankieren met hun mobiele telefoon. Daarom hebben we een pilot gedaan met ING Betaalverzoek in ons donateurmagazine. Bij het lezen van een artikel over onze projecten, kunnen donateurs dan meteen helpen.”

Meer zekerheid en gemak bij levering producten aan huis

Albert Heijn heeft een succesvolle ING Betaalverzoek pilot ontwikkeld en getest. Klanten van AH.nl, de grootste online supermarkt van Nederland, kregen in geselecteerde gebieden de keuze om aan de deur te betalen met een ING Betaalverzoek als handig alternatief voor de pinterminal. Klanten waren enthousiast over deze nieuwe betaalmogelijkheid, zo leerde de pilot. “De boodschappen van AH.nl konden snel en eenvoudig worden betaald met alleen een smartphone. In de samenwerking tussen ING en Albert Heijn werken we aan de mogelijkheid om dit landelijk uit te rollen” zegt Jasper Eenhorst, CFO van Albert Heijn Online.

Voor klanten van IKEA is ING Betaalverzoek een gemakkelijke manier om snel te betalen wanneer ze IKEA-producten thuisbezorgd willen krijgen.

Over ING Betaalverzoek

Het sturen van betaalverzoeken heeft de afgelopen twee jaar een grote vlucht genomen: iedere maand worden bijna 2 miljoen betaalverzoeken betaald. Het is begonnen met betalingen tussen particulieren onderling, maar sinds begin dit jaar kunnen ook MKB-ondernemers vanuit hun ING-app een betaalverzoek aan hun klanten sturen.

Zo’n betaalverzoek wordt doorgaans drie keer zo snel betaald als een gewone factuur. Een kwart van de betaalverzoeken die bedrijven aan elkaar versturen wordt zelfs binnen één dag betaald, tegenover 5% van de gewone facturen. Een ander voordeel is dat het bedrag direct, dus zonder tussenstappen, op de rekening van de degene die het betaalverzoek aangemaakt heeft wordt bijgeschreven. ING verwacht dat ook de nu geteste grootzakelijke versie van ING Betaalverzoek een groot succes gaat worden.

Citaten
De boodschappen van AH.nl konden snel en eenvoudig worden betaald met alleen een smartphone. In de samenwerking tussen ING en Albert Heijn werken we aan de mogelijkheid om dit landelijk uit te rollen. Jasper Eenhorst - CFO van Albert Heijn Online
Betaalverzoekjes zijn een mooie manier om mensen te bereiken en het maakt doneren veilig en laagdrempelig. Juist de bankomgeving biedt het publiek een goed moment voor het overwegen een donatie te doen; wanneer men al betalingen aan het doen is en zicht heeft op zijn bestedingsruimte. Bovendien konden zowel ING als het publiek tijdens de actie op een makkelijke manier via hun eigen kanalen aandacht vragen aan hun netwerk. Titia Wenneker - Online coördinator bij Giro555
Om armoede te kunnen bestrijden is Cordaid afhankelijk van giften van donateurs. We willen natuurlijk graag aansluiten bij de verschillende voorkeuren van donateurs om hun donatie over te maken. Veel donateurs maken een gift over per acceptgiro, maar steeds meer mensen bankieren met hun mobiele telefoon. Daarom hebben we een pilot gedaan met ING Betaalverzoek in ons donateurmagazine. Bij het lezen van een artikel over onze projecten, kunnen donateurs dan meteen helpen. Alexandra van Nieuwenhuizen - Operational manager Private Funding van Cordaid
Contact voor de media

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL