Debuut voor G-voetballers; aan de hand mee het veld op met het Nederlands elftal

KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING samen op zoek naar Oranjevriendjes

Voor de wedstrijd Nederland-Frankrijk, die op vrijdag 16 november wordt gespeeld in het Feijenoord Stadion, zijn het Nederlands elftal en ING op zoek naar tweeëntwintig ING Oranjevriendjes. Tijdens deze wedstrijd gaan voor het eerst kinderen met een beperking aan de hand van de spelers mee het veld op. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING maken zich samen sterk om meer aandacht te vragen voor voetballers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking: het G-voetbal. Van 18 oktober tot en met 4 november kunnen G-voetballers in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar zich aanmelden om in aanmerking te komen als ING Oranjevriendje.

Aandacht voor het G-voetbal

Bij elke thuiswedstrijd van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen mogen de ING Oranjevriendjes aan de hand van de voetballers mee het veld op voordat de wedstrijd start. Dit is een unieke ervaring voor kinderen. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING willen deze ervaring ook bieden aan kinderen met een beperking en hiermee aandacht vragen voor het G-voetbal. In Nederland zijn er zo’n 5.000 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De ambitie is om dit aantal te verhogen. Aanvoerder Nederlands elftal, Virgil van Dijk: “Het is belangrijk dat iedereen met plezier kan voetballen. G-voetballers hebben soms moeite om een voetbalteam te vinden, dat is jammer. Ik vind het geweldig dat de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING de handen ineenslaan om aandacht te vragen voor G-voetbal. Deze gezamenlijke inspanning moet ervoor zorgen dat meer clubs teams voor G-voetbal gaan oprichten, zodat iedereen in zijn of haar buurt kan gaan voetballen.”

Passend aanbod voor G-voetballers

Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zijn aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig om te kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Manager Sportsponsoring ING, Steven Sedee: “Samen met de KNVB en Fonds Gehandicaptensport hebben we inmiddels 65 clubs geholpen om een team op te richten voor G-voetballers. We zijn er trots op dat we G-voetballers de unieke ervaring kunnen bieden om met het Nederlands elftal mee het veld op te gaan. Op deze manier krijgt het G-voetbal de aandacht die het verdient en hopen we meer clubs te stimuleren om met G-voetbal te starten."

Citaten
Het is belangrijk dat iedereen met plezier kan voetballen. G-voetballers hebben soms moeite om een voetbalteam te vinden, dat is jammer. Ik vind het geweldig dat de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING de handen ineenslaan om aandacht te vragen voor G-voetbal. Deze gezamenlijke inspanning moet ervoor zorgen dat meer clubs teams voor G-voetbal gaan oprichten, zodat iedereen in zijn of haar buurt kan gaan voetballen. Virgil van Dijk - Aanvoerder Nederlands elftal
Samen met de KNVB en Fonds Gehandicaptensport hebben we inmiddels 65 clubs geholpen om een team op te richten voor G-voetballers. We zijn er trots op dat we G-voetballers de unieke ervaring kunnen bieden om met het Nederlands elftal mee het veld op te gaan. Op deze manier krijgt het G-voetbal de aandacht die het verdient en hopen we meer clubs te stimuleren om met G-voetbal te starten. Steven Sedee - Manager Sportsponsoring ING
Relevante links
Favicon for ing.nl Trotse hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal ing.nl

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL