ING heeft een eerste toepassing ontwikkeld voor de Nederlandstalige Google Assistent die vandaag wordt geïntroduceerd. Klanten kunnen op hun smartphone aan deze digitale persoonlijke assistent met hun stem de opdracht geven om de Woon-je-al-ideaal-wijzer van ING te doen. ING verwacht dat klanten spraakbesturing steeds meer gaan gebruiken voor hun bankzaken en gaat op termijn meer toepassingen ontwikkelen voor de Google Assistent. Eerder introduceerde ING al haar eigen stembediening Inge en Apple spraakassistent Siri in de Mobiel Bankieren App.
Jeroen Losekoot, Manager Digitaal Bankieren ING: “Voor veel mensen is spraakbesturing nog iets van de toekomst en daardoor wordt het nu nog niet veel gebruikt in Nederland. Met de opkomst van Nederlandstalige spraakassistenten als de Google Assistent en straks ook slimme speakers, verwachten we echter dat spraakbesturing, en ook het regelen van je bankzaken met je stem, veel meer gebruikt gaat worden. Dit maakt het regelen van bankzaken nog makkelijker voor onze klanten en daarom volgt ING deze technologische ontwikkelingen op de voet.”
De Google Assistent is een persoonlijke assistent waaraan gebruikers met hun stem vragen kunnen stellen en opdrachten kunnen geven. De Assistent is beschikbaar op Android en Apple smartphones en tablets. ING heeft in samenwerking met Google een actie ontwikkeld zodat mensen met hun stem de Assistent opdracht kunnen geven om met ING Wonen te praten. De Assistent stelt dan een paar vragen en op basis van de antwoorden geeft ING aan welke stappen mensen kunnen nemen op weg naar hun ideale woning. Dit is voor ING een eerste stap in het ontwikkelen van meer toepassingen voor de Google Assistent.
In 2014 introduceerde ING als eerste Europese bank stembediening Inge in de Mobiel Bankieren App. Met Inge kunnen klanten onder andere inloggen, hun saldo opvragen en een betaalopdracht geven in de app. Nu Google met de Google Assistent en Apple met Siri zelf spraakassistenten hebben ontwikkeld, die ook te gebruiken zijn in andere apps, heeft ING besloten om per 2 juli 2018 te stoppen met Inge. De spraakassistenten van de platformen ontwikkelen zich razendsnel en hierdoor voegt Inge als aparte spraakassistent weinig waarde meer toe aan de Mobiel Bankieren App. Klanten met een Apple iPhone of iPad kunnen gebruik maken van Siri. Daarnaast verwacht ING in de toekomst meer functionaliteiten via de Google Assistent te kunnen ondersteunen.
Voor veel mensen is spraakbesturing nog iets van de toekomst en daardoor wordt het nu nog niet veel gebruikt in Nederland. Met de opkomst van Nederlandstalige spraakassistenten als de Google Assistent en straks ook slimme speakers, verwachten we echter dat spraakbesturing, en ook het regelen van je bankzaken met je stem, veel meer gebruikt gaat worden. Dit maakt het regelen van bankzaken nog makkelijker voor onze klanten en daarom volgt ING deze technologische ontwikkelingen op de voet.Jeroen Losekoot, Manager Digitaal Bankieren ING
Contactgegevens
-
- Harold Reusken
-
Head of Media Relations ING Nederland
Corporate Zaken/ING Group - harold.reusken@ing.com
-
- Alexandra Schippers
-
Fraude & Cybersecurity
KYC
MVO Financiële gezondheid en Digitale inclusie
ING Nederland fonds
ZZP en MKB - alexandra.schippers@ing.com
-
- Alberta Opoku
-
Consumer Lending
HR
ING Kantoren en Servicepunten
Private Banking & Investment - Alberta.Opoku@ing.com
Gerelateerde onderwerpen
Gerelateerde berichten
ING BeleggersBarometer: vertrouwen daalt voor het eerst sinds oktober 2022
De ING BeleggersBarometer is in maart 2023 gedaald van 116 naar 108. Beleggers hebben een negatiever oordeel over de waarde van hun eigen beleggingsportefeuille in de afgelopen maand. Ook zien zij ...
Zelfstandig mobiel betalen verbeterd voor mensen met een visuele beperking
ING-klanten met een visuele beperking kunnen het bedrag van een betaling met de mobiele betaalpas vanaf nu vooraf controleren, omdat hun smartphone het bedrag kan voorlezen.
Waarom ING niet per direct stopt met het financieren van de olie- en gassector
FossielVrij roept ING op om per direct te stoppen met het financieren van de olie- en gassector. In dit artikel leg ik graag uit waarom ING dit niet doet. We begrijpen de zorg maar denken dat stopp...
ING BeleggersBarometer: vertrouwen zit in de lift
In februari stijgt de ING BeleggersBarometer naar 116. Hiermee is het niveau terug op dat van 13 maanden geleden. Vorige maand stond de index nog op 98.
ING verhoogt de spaarrente
Per 1 maart 2023 verhoogt ING de variabele spaarrente voor haar klanten.