Raad van Commissarissen van ING trekt beloningsvoorstel in

De Raad van Commissarissen van ING heeft notie genomen van de reacties van vele betrokkenen in Nederland op het voorstel om het beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur aan te passen zoals uitgelegd in het jaarverslag 2017. In dat licht heeft de Raad van Commissarissen het voorstel heroverwogen en besloten het niet in stemming te laten brengen op de Algemene vergadering van Aandeelhouders.

“In de afgelopen dagen hebben vele klanten, werknemers en andere belanghebbenden hun mening aan ons laten weten”, zegt Jeroen van der Veer, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Wij als Raad van Commissarissen zijn verantwoordelijk voor dit voorstel en betreuren de onrust die erdoor is ontstaan. We realiseren ons dat we de publieke reactie op dit gevoelige onderwerp hebben onderschat. Om een voortdurende discussie te voorkomen die ING en zijn medewerkers beschadigt, hebben we het voorstel heroverwogen. Om onze plicht vervullen om in ING’s langetermijnbelang te handelen zullen we bekijken hoe we een duurzaam en concurrerend beloningsbeleid kunnen ontwikkelen.”

Zoals aangegeven in ING’s Integrated Annual Report 2017, stelde de Raad van Commissarissen voor om het beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur aan te passen en de beloning voor de CEO meer in lijn te brengen met een aangepaste mediaan van Europese bedrijven. Om de beloning verder in lijn te brengen met lange termijn waardecreatie bevatte het voorstel de introductie van ‘fixed shares’ met een vijfjaars retentieperiode en een minimum aandelenbelang. Als gevolg van de heroverweging van de Raad van Commissarissen zal het voorstel niet in stemming worden gebracht op de AvA die gepand is voor 23 april 2018. 

Kijk voor meer informatie op ING.com.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL