Donaties ING Nederland fonds uitgereikt aan 252 buurtverbeteraars

ING_HelpNederlandvooruit 620x324_tcm162-133087-1.jpg
  • jpg

Vandaag is de uitslag bekend gemaakt van de actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds aan 252 lokale stichtingen en verenigingen. Tijdens een feestelijke uitreiking op de regionale ING-kantoren hebben de stichtingen te horen gekregen hoeveel stemmen ze hebben behaald en wat de hoogte is van de donatie die ze ontvangen. Nederlandse lokale stichtingen en verenigingen konden zich eind vorig jaar aanmelden voor ‘Help Nederland vooruit’. Tijdens de stemperiode in januari en februari van dit jaar kon heel Nederland vervolgens stemmen op hun favoriete lokale buurtverbeteraar. Met ‘Help Nederland vooruit’ wil het ING Nederland fonds lokale initiatieven een steuntje in de rug geven.

Lokale buurtverbeteraars

De actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds is in oktober 2017 voor de derde keer gestart. Nederland is voor de actie opgedeeld in 52 regio’s. In elke regio zijn er vijf stichtingen geselecteerd om mee te doen aan de stemronde in januari en februari 2018. Gedurende drie weken hebben de geselecteerde stichtingen hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun initiatief. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van € 5.000,- voor de winnaar tot € 1.000,- voor de nummer vijf. Daarnaast heeft de stichting met de meeste stemmen van heel Nederland een extra donatie gekregen. Dit is de stichting Félice uit de regio Haarlem. In totaal hebben ruim 57.000 Nederlanders hun stem uitgebracht op hun favoriete lokale buurtverbeteraar. 

De einduitslagen per regio zijn na te lezen op de website van Help Nederland vooruit: 

www.ing.nl/helpnederlandvooruit

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds ondersteunt initiatieven die Nederland sterker maken. Dit past bij onze ambitie, vooruit helpen. Het ING Nederland fonds vindt het belangrijk te investeren in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook om lokale projecten een steuntje in de rug te geven. Dit doet het fonds door middel van donaties, maar ook met het delen van kennis over bijvoorbeeld ondernemen. Alles om de impact te vergroten en daarmee iets te betekenen voor en met Nederland. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.

Relevante links

Favicon for ing.nl Help Nederland vooruit ing.nl

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL