ING erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie

ING Nederland is vanaf vandaag een mantelzorgvriendelijke organisatie. Met de erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' onderschrijft Werk&Mantelzorg dat ING de combinatie van werk en mantelzorg goed mogelijk maakt. Deze erkenning is een bevestiging dat ING aandacht heeft voor medewerkers die mantelzorgers zijn, het onderwerp bespreekbaar maakt en is in lijn met het stimuleren van vitaliteit van medewerkers. De aandacht voor mantelzorg binnen de ING is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende vakorganisaties en opgenomen in de nieuwe cao die 1 januari 2018 ingaat.

Van de werkende beroepsbevolking in Nederland combineert 1 op de 5 werknemers werk met mantelzorgtaken. Mantelzorg kan intensief zijn. ING biedt daarom onder andere ruime mogelijkheden voor het opnemen van zorgverlof ten behoeve van de verzorging van zieke of hulpbehoevende familie, vrienden of bekenden. De erkenning voor mantelzorgvriendelijke organisatie verheugt Maarten van Beek, directeur HR ING Nederland: “Het is belangrijk dat je op elk moment in je werkzame leven een mentale en fysieke fitheid ervaart. Daarom ondersteunt ING mantelzorgers, zodat deze collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen, zowel in hun rol als mantelzorger als in hun functie.”

Zorgverlof kan door ING-medewerkers in overeenstemming met de leidinggevende worden ingevuld. Dat kan in de vorm van maatwerkoplossingen zoals flexibele werktijden, zorgtaken regelen onder werktijd en de mogelijkheid om het werk onverwachts te onderbreken. Daarnaast kent de bank regelingen op het gebied van verlofuren kopen en regelingen rond tijd- en plaats onafhankelijk werken.

De stichting Werk&Mantelzorg stimuleert bewustwording en agendering van het thema werk in combinatie met mantelzorg om een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat te realiseren. Dit doen ze door mantelzorgers en bedrijven te informeren en te adviseren, maar ook door het aanbieden van concrete middelen zoals een plan van aanpak, checklist of een onderzoek om met het onderwerp aan de slag te gaan.

Citaten
Het is belangrijk dat je op elk moment in je werkzame leven een mentale en fysieke fitheid ervaart. Daarom ondersteunt ING mantelzorgers, zodat deze collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen, zowel in hun rol als mantelzorger als in hun functie. Maarten van Beek - directeur HR ING Nederland  

  

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL