ING Nederland fonds investeert in Geldfit

Meer mensen toegang tot de juiste hulp bij financiele zorgen

ING Nederland fonds_tcm162-195939.jpg
  • jpg

Het ING Nederland fonds wordt partner van Stichting Geldfit Nederland en doneert €150.000.Geldfit is in 2017 van start gegaan met steun van verschillende organisaties en is het startpunt van de Nederlandse Schuldhulproute, waarbij samenwerking van verschillende partijen zorgt voor gerichte hulp bij (beginnende) financiële problemen. De investering van het ING Nederland fonds wordt ingezet om de website Geldfit.nl de komende drie jaar te laten groeien.

 

Op de website van Geldfit kan iedereen met geldzorgen een korte test doen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie. De test maakt duidelijk of iemand financieel gezond is of dat hulp gewenst is. Op basis van de uitkomst geeft Geldfit een gratis advies op maat. Dat kan variëren van het wijzen op tools die helpen met budgetteren tot het doorverwijzen naar schuldhulpverlening in de eigen gemeente.

 

Snelle uitbreiding

De verwachting is dat het aantal mensen dat beroep moet doen op schuldhulpverlening groter wordt door de coronacrisis. Door de investering van het ING Nederland fonds kan Geldfit de doorverwijzing naar gemeentelijke schuldhulp verder ontwikkelen. Geldfit wil de komende jaren 70 nieuwe gemeentes toevoegen. Het is de bedoeling dat de gemeentes die nu versneld aansluiten uiteindelijk zelf gaan investeren in de samenwerking met Geldfit.

 

Hulp op tijd

Bijna iedereen die te maken heeft met financiële problemen kan een moment aangeven waarop het ‘mis’ ging. Helaas is de coronacrisis voor veel mensen dat moment. Zij hebben hulp nodig om erger te voorkomen en weer schuldzorgenvrij te worden. Met onze steun aan Stichting Geldfit Nederland hopen we dat gemeenten in Nederland sneller kunnen aansluiten op Geldfit. En zo meer mensen op tijd hulp krijgen. Kirsten Ottens, directeur van het ING Nederland fonds

 

Over het ING Nederland fonds

Het ING Nederland fonds is in 2015 opgericht en zet zich in voor een Nederland waarin iedereen digitale vaardigheden leert, mensen geldzaken beter begrijpen en werk voor iedereen bereikbaar is. Het ING Nederland fonds is partner van ongeveer 25 maatschappelijke ondernemers die eruit springen op deze 3 thema’s.

Contact voor de media

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL