ING heeft primeur in Nederland: betalen via QR-code

Eenvoudig betalen of geld ontvangen tussen smartphones

QR11_tcm162-102035.png
  • png
Vanaf vandaag kunnen klanten van ING als eerste Nederlandse bank, eenvoudig betalen of geld ontvangen met hun smartphone door gebruik te maken van een QR-code in de Mobiel Bankieren app. Klanten konden bij ING al contactloos betalen of betalen via stembediening en vingerafdrukherkenning.

Hoe werkt het?

Jeroen Losekoot, Manager Marketing Internet & Mobiel bij ING, legt uit hoe het werkt: “De klant maakt zelf in de Mobiel Bankieren app een betaalverzoek aan op zijn smartphone. De app genereert vervolgens een QR-code. De betalende partij scant vervolgens de QR-code in de Mobiel Bankieren app op zijn smartphone en bevestigt daarna de betaling met zijn mobiele pincode. Met deze toepassing maakt ING onderlinge betalingen met de Mobiel Bankieren App nog sneller en makkelijker.”

QR-code ook geschikt voor zakelijk gebruik

Ook voor zakelijke klanten biedt het gebruik van QR-codes mogelijkheden. Ondernemers kunnen gemakkelijk door een klant een betaling ter plekke laten doen zoals bijvoorbeeld een glazenwasser of kapster aan huis. “Steeds minder klanten hebben cash op zak of aan huis en deze eenvoudige toepassing biedt een goed alternatief voor een snelle en makkelijke betaling”, aldus Losekoot.

Ambitie: bankieren nog makkelijker maken

“Door de toevoeging van betalen via de QR-code in onze app maken we weer een stap in onze ambitie om bankieren nog makkelijker te maken. Klanten kunnen vanaf nu snel onderling geld overmaken zonder invoer van een lang rekeningnummer door een betaalverzoek in de app aan te maken.” Losekoot vervolgt: “Onze QR-code is een SEPA compatible QR. Dit betekent concreet dat iedere bank, als ze hun eigen bankieren app geschikt maken om QR-codes uit te lezen, betalingen op deze manier kunnen accepteren. We hanteren hier namelijk een universeel protocol.”

Citaten

De klant maakt zelf in de Mobiel Bankieren app een betaalverzoek aan op zijn smartphone. De app genereert vervolgens een QR-code. De betalende partij scant vervolgens de QR-code in de Mobiel Bankieren app op zijn smartphone en bevestigt daarna de betaling met zijn mobiele pincode. Met deze toepassing maakt ING onderlinge betalingen met de Mobiel Bankieren App nog sneller en makkelijker. Jeroen Losekoot - Manager Marketing Internet & Mobiel bij ING

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL