Insta Money Transfer winnaar van 24H-CodING

ING heeft de winnaar bekend gemaakt van de ING Hackathon: 24H-CodING. Het idee, dat ondernemers en particulieren in staat stelt real-time internationale transacties uit te voeren, is door de jury als beste idee gekozen. In de komende maanden wordt dit concept verder uitgewerkt en uiteindelijk zullen klanten deze dienst ook kunnen gebruiken.

De afgelopen dagen werd er tijdens de ING Hackathon: 24H-CodING in de Heineken Music Hall in Amsterdam Zuidoost door 400 deelnemers in 61 multidisciplinaire teams 24 uur lang gewerkt aan innovatieve ideeën voor de bank. Medewerkers en klanten van ING, studenten en startups konden zelf hun vernieuwende ideeën aandragen. Na 24 uur presenteerden alle teams hun idee met een werkend prototype. ING wil graag in rap tempo nieuwe vormen van dienstverlening ontwikkelingen en uiteindelijk aanbieden die aansluiten op de veranderende klantbehoeften. De ING Hackathon draagt hier aan bij.

Virtual assistance

Uit de ruim 140 online ingediende ideeën werd Orhan Tastan, student Architectuur uit Limburg, met zijn idee ‘24/7 personal virtual assistent’ geselecteerd. Tijdens 24H-CodING is hij met een multidisciplinair team van ING aan de slag gegaan om hiervan een werkend prototype te maken. Bright.nl heeft Orhan 24 uur gevolgd en hiervan is een compilatievideo gemaakt.

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL