ING zoekt een reisduo voor reis naar Madagaskar voor UNICEF

ING is op zoek naar een energiek reisduo voor een reis naar Madagaskar voor UNICEF. Het duo gaat als ambassadeur van de Spaarrekening voor UNICEF ervaren wat UNICEF heeft kunnen doen met de bijdragen van ING klanten en wat dat voor de kleuters in Madagaskar betekent. ING klanten die een Spaarrekening voor UNICEF hebben ondersteunen automatisch het werk van UNICEF in Madagaskar. In totaal is al € 1.663.622,- gedoneerd aan het UNICEF project in Madagaskar.

De hele reis wordt vastgelegd op video zodat andere geïnteresseerden in de Spaarrekening voor UNICEF kunnen zien hoe UNICEF met de donaties zoveel mogelijk kleuters in Madagaskar naar school helpt.  De medewerkers van UNICEF in Madagaskar willen met deze reis een zo compleet mogelijke indruk geven van het effect van kleuteronderwijs op de kinderen, hun ouders en de gemeenschap waarin zij leven. Madagaskar is een zeer arm land. Slechts 10 procent van de kleuters kan naar de kleuterschool en de meeste mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Dankzij de Spaarrekening voor UNICEF kunnen 1.280 kleuters nu naar de kleuterschool die in hun dorp is gebouwd. Meer dan 16.000 kleuters hebben nu beter onderwijs doordat hun leerkracht is getraind en er leermaterialen zijn geleverd. UNICEF Madagaskar organiseert de reis ter plaatse en begeleidt deze.

UNICEF en ING

Goed onderwijs wordt wereldwijd gezien als de beste manier om armoede te bestrijden. Samen met UNICEF wil ING jongeren in staat stellen om hun eigen toekomst én die van hun leefomgeving te verbeteren. Klanten van ING kunnen sparen en daarmee tegelijk UNICEF ondersteunen. ING doneert 0,10% op jaarbasis aan UNICEF over het gemiddelde totaalsaldo van alle Spaarrekeningen voor UNICEF aan het kleuteronderwijsprogramma in Madagaskar. Goed om te weten: de ING donatie gaat niet ten koste van het spaarsaldo en rente.

Voor meer informatie over de campagne, bekijk hier het filmpje:

Favicon for youtube.com Op reis met ING voor Unicef youtube.com

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL