Professionele beleggers roepen ING uit tot beste aandelenhuis in de Benelux

ING no 1 in vier belangrijkste categorieën Extel Awards

dealing room 2_tcm162-75420.jpg
  • jpg
ING is door internationale professionele beleggers uitgeroepen tot beste aandelenhuis in de Benelux voor 2017 bij de toekenning van de jaarlijkse Extel Awards. ING werd in vier belangrijke categorieën, Equity research, Equity Sales, Trading/Execution en Company & Expert Meetings, verkozen tot nummer 1. De winnaars van de awards zijn vanochtend bekend gemaakt.

Nils ten Berg, hoofd Equity Markets van ING: “Institutionele beleggers die actief zijn in de Benelux waarderen onze inspanningen. Zij hebben ING als beste aandelenhuis aangewezen in alle vier belangrijke categorieën van de Extel Awards. Daarmee is ING als beste aandelenhuis in de Benelux van 2017 naar voren gekomen, met ruim 20,7% van de stemmen.” Ook individuele salesmensen, traders en analisten van ING hebben goede waarderingen gekregen. Zo behaalden in de categorieën Sales en Research ING-medewerkers zowel de eerste als tweede positie. Ten Berg: “Dat zowel corporate klanten als institutionele beleggers ons waarderen is van betekenis voor onze dienstverlening als emissiehuis voor bedrijven, Equity Capital Markets. In de praktijk is dit terug te zien in het feit dat ING dit jaar tot nu toe bij alle beursgangen in de Benelux als adviseur betrokken was.”

“Wij hechten veel waarde aan deze erkenning, temeer omdat de Extel Awards gebaseerd zijn op de mening van professionele beleggers ”, zegt Maurits Duynstee, hoofd ING Wholesale Banking Nederland. “We zien het aandelenbedrijf als een essentieel onderdeel van de diensten die ING verleent aan corporate klanten. Daarom hebben we de afgelopen jaren steeds geïnvesteerd in de lange termijn klantrelatie en in ons aandelenplatform. We zullen dat de komende jaren ook blijven doen. We zetten daarbij in op relevante sectorkennis, strategisch advies en kapitaalmarkt capabilities waaronder research en distributie.”

De Extel Awards worden toegekend op basis van de resultaten van de jaarlijkse Extel Survey van WeConvene. Daarbij geven meer dan 15.000 professionele beleggers en 3200 buy side firms hun oordeel over de dienstverlening van hun aandelenbrokers. Voor meer informatie zie de website van Extel. In de bijlage het Extel-rapport met alle uitslagen voor de Benelux.

Citaten

Institutionele beleggers die actief zijn in de Benelux hebben ING als beste aandelenhuis aangewezen in alle vier belangrijke categorieën van de Extel Awards. Daarmee is ING als beste aandelenhuis in de Benelux van 2017 naar voren gekomen, met ruim 20,7% van de stemmen.   Nils ten Berg - Hoofd Equity Markets van ING
Wij hechten veel waarde aan deze erkenning, temeer omdat de Extel Awards gebaseerd zijn op de mening van professionele beleggers. We zien het aandelenbedrijf als een essentieel onderdeel van de diensten die ING verleent aan corporate klanten. Daarom hebben we de afgelopen jaren steeds geïnvesteerd in de lange termijn klantrelatie en in ons aandelenplatform. We zullen dat de komende jaren ook blijven doen. We zetten daarbij in op relevante sectorkennis, strategisch advies en kapitaalmarkt capabilities waaronder research en distributie.   Maurits Duynstee - Hoofd ING Wholesale Banking Nederland

Documenten bij dit bericht

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL