ING Unseen Talent Award: Een samenwerking met de focus op opkomend fotografisch talent in Europa

unseen Carousel 2-01 620x324_tcm162-106029.jpg
  • jpg
Met veel trots presenteren Unseen en ING de vijf finalisten die geselecteerd zijn voor de lancering van de Europese editie van de ING Unseen Talent Award. De award valt samen met het jaarlijkse Unseen Photo Fair & Festival in Amsterdam en biedt een internationaal platform voor opkomende kunstenaars uit heel Europa, waarop zij hun werk op globale schaal kunnen presenteren.

De vijf finalisten van de ING Unseen Talent Award zijn Thomas Albdorf (1982, Oostenrijk), Laurianne Bixhain (1987, Luxemburg), Felicity Hammond (1988, Groot-Brittannië), Miren Pastor (1985, Spanje) en Tereza Zelenkova (1985, Tsjechië).

Sanne ten Brink, hoofd conservator van de ING Collectie: “De finalisten van de ING Unseen Talent Award 2016 staan voor een nieuwe generatie opkomende fotografietalenten uit Europa. Rixt Hulshoff Pol, directeur Unseen: “Deze intensieve samenwerking met ING ondersteunt ons gezamenlijk enthousiasme voor nieuwe en grensverleggende fotografie.”

De vijf finalisten nemen deel aan het ING Unseen Talent Programma: een online coaching programma bestaande uit diverse workshops met verschillende professionals uit het veld, mogelijkheden voor het opbouwen van een professioneel netwerk en een commissie voor de ING Collectie. De finalisten zullen werk creëren in het thema van dit jaar Fool for Love, waar zij de passie en toewijding voor het volgen van dromen onderzoeken. De finalisten zullen gecoacht worden door de internationaal gevestigde Amerikaanse kunstenaar Todd Hido. Hij geeft feedback op de portfolio’s van de finalisten en zal ze helpen bij het creëren van hun nieuwe werk door hen aan te moedigen om na te denken over de manier waarop ze hun werken in een bredere context kunnen presenteren.

Todd Hido: “Heel vroeg in mijn carrière ontving ik een beurs. Deze beurs heeft een geweldige impact gehad op de manier waarop ik mij op mijn fotografie focuste. Dit was anders niet mogelijk was geweest. Ik ben erg blij dat ik met de ING Unseen Talent Award kan helpen jonge fotografen een vergelijkbare kans te geven. Er is iets vrij opmerkelijks aan het krijgen van een beetje erkenning voor je werk, om nog maar te zwijgen over de internationale zichtbaarheid die deze award met zich mee zal brengen.”

In aanloop naar Unseen Photo Fair krijgen de finalisten ter plaatse een informatieve PR-sessie, geeft Tim Zeedijk (Rijksmuseum Amsterdam) een workshop over het cureren van tentoonstellingen én nemen ze deel aan een Speed-Dinner met alle ING Unseen Talent Award talenten, scouts, coaches en juryleden van 2016. Zo krijgen de finalisten de kans hun netwerk te vergroten en nieuwe ‘tips en tricks’ te leren. Jim Casper (Editor-in-Chief LensCulture) zal de finalisten begeleiden bij de online sessies.

De winnaar van de ING Unseen Talent Award zal bekend worden gemaakt tijdens de Award Ceremony op 22 september 2016 op de officiële openingsavond van Unseen. De winnende kunstenaar zal een projectfonds van €10.000,- ontvangen. Het uiteindelijke werk van de vijf finalisten van dit jaar zal gepresenteerd worden in de ING Unseen Lounge op de Unseen Photo Fair 2016. Bovendien zullen de finalisten naast de ING Unseen Talent Award, ook kans maken op de ING Unseen Public Award, die begin september online gelanceerd zal worden.

ING Unseen Talent Award Ceremony 22 September 2016

Unseen Photo Fair Amsterdam 23-25 September 2016

Citaten

De finalisten van de ING Unseen Talent Award 2016 staan voor een nieuwe generatie opkomende fotografietalenten uit Europa. Sanne ten Brink - hoofd conservator van de ING Collectie

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL