ING Bank heeft een onderliggend nettoresultaat geboekt van EUR 1.381 miljoen

ING Groep heeft donderdag 2 februari de resultaten over het vierde kwartaal van 2016 bekend gemaakt. Over dit kwartaal heeft ING Bank een onderliggend nettoresultaat geboekt van EUR 1.381 miljoen. Het onderliggend resultaat voor belasting van ING Retail Bank Nederland is in het vierde kwartaal van 2016 uitgekomen op EUR 502 miljoen.

Aanzienlijke vooruitgang Think Foward-strategie

“ING heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met het versnellen van de Think Forward-strategie. Tegelijkertijd hebben we steeds onze klantbelofte waargemaakt”, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep. “De sterke commerciële en financiële resultaten die we in het vierde kwartaal en over heel 2016 hebben gerealiseerd, laten zien dat we er in slagen om voor een uitstekende ervaring met onze bank te zorgen.” “Over heel 2016 noteerde ING Bank een onderliggende nettowinst van EUR 4.976 miljoen, +17,9% vergeleken met 2015. Deze uitstekende prestatie is gerealiseerd dankzij goede commerciële groei tegen gezonde marges en dalende risicokosten, en ondanks hogere toezichtskosten. Het onderliggend rendement op het eigen vermogen van ING Bank steeg naar 11,6% over 2016 van 10,8% over 2015. In het vierde kwartaal 2016 bedroeg het onderliggend resultaat voor belastingen van ING Bank EUR 1.955 miljoen, dankzij de positieve ontwikkelingen bij zowel Retail Banking als Wholesale Banking. De baten stegen in lijn met de volumegroei, zowel op jaar- als op kwartaalbasis. De lasten en de risicokosten daalden daarentegen.”

Bankieren makkelijker maken

“In 2016 hebben we een flink aantal inzichtelijke financiële tools geïntroduceerd en het bankieren makkelijker en toegankelijker gemaakt voor onze klanten, die steeds digitaler en zelfredzamer worden. We hebben ook onze innovatiecapaciteit verder uitgebreid, zowel intern als via de meer dan 70 fintechs waarmee we samenwerken. Met deze en andere initiatieven voorzien we in de veranderende behoefte van onze klanten. Het draagt bij aan onze sterke commerciële groei en onderstreept onze reputatie als marktleider op het gebied van digitaal bankieren.”

1,4 Miljoen nieuwe particuliere klanten

“ING heeft in 2016 1,4 miljoen nieuwe particuliere klanten aangetrokken, waarmee ons klantenbestand wereldwijd uitkomt op 35,8 miljoen. Van dit aantal zijn 9,7 miljoen primaire klanten, een toename van 8,1% op jaarbasis. Onze meest recente Net Promoter Score wijst uit dat ING in 7 van de 13 particuliere markten op de eerste plaats komt. Deze resultaten bevestigen het harde werk en focus van onze medewerkers, die elke dag weer voor een onderscheidende klantbeleving willen zorgen.”

Eén digitaal bankplatform

“In het afgelopen jaar heeft ING belangrijke initiatieven genomen op weg naar één digitaal bankplatform. Dit stelt ons in staat om het steeds beter te doen tegen de achtergrond van het veranderende klantgedrag en de ontwikkelingen binnen de sector. Ik ben ervan overtuigd dat we door het versnellen van onze Think Forward-strategie in staat zullen zijn om onze krachtige positie verder uit te bouwen. Iets wat onze klanten ten goede komt.”

Toelichting op de cijfers door Ralph Hamers

Bekijk hier de 90 seconden video waarin CEO ING Groep Ralph Hamers de kwartaalcijfers persoonlijk toelicht. En lees hier het volledige persbericht over de resultaten van ING Groep.

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL