Vsoundbox is ING Starter van de Maand juli

“Elk oppervlak wordt een speaker”

Vsoundbox header_tcm162-106771.jpg
  • jpg
Jos Kneppers (28) en Mark van Treuren (27) zijn met hun in ’t Zand gevestigde onderneming VsoundboxING Starter van de Maand juli. Vsoundbox is een kwalitatief hoogwaardige en compacte speaker die over bluetooth beschikt en een optimaal geluid geeft.

Afstudeerproject

"Voor mijn afstudeerproject aan de International Business & Trade Management was ik op zoek naar een bijzonder product”, zegt Jos. Na een zoektocht vond hij in China een fabrikant die zijn idee deelde. Niet veel later was hij afgestudeerd en verkocht hij de speakers in zijn directe omgeving.

Spelen met sound

De zuignap die bij de Vsoundbox wordt geleverd maakt het mogelijk om elke ondergrond te veranderen in een speaker. “Je kunt dus verschillende objecten inzetten als box. Iedereen vindt het leuk om uit te testen hoe z’n bureau, kast, muur of ruit klinkt”, zegt Jos. “En omdat de speaker compact is kun je hem makkelijk meenemen op vakantie om daar allerlei oppervlaktes te testen.”

Plezier in ondernemen

Al snel stapt Mark van Treuren in de onderneming. “Wij delen de visie dat ondernemen vooral leuk moet zijn”, zegt hij. “Met een mooi product, tevreden klanten en een transparante en eerlijke manier van zakendoen.” De beide ondernemers vinden het dan ook belangrijk dat de medewerkers van de Chinese fabrikant een eerlijk salaris en goede werkomstandigheden hebben. “Dat zijn we gaan bekijken.”

Feedback in de pop-upstore

Mark en Jos brengen hun product onder de aandacht op markten en beurzen en hebben hun eigen webshop ingericht. Daarnaast wordt de Vsoundbox in steeds meer winkels in het assortiment opgenomen. “Op Schiphol, maar ook in de MediaMarkt”, zegt Mark. En begin 2016 hadden ze een pop-upstore in de Kalverstraat. Dat leverde veel klanten en reacties op.  “Dit past in de kern van ons bedrijf. We ontwikkelen ons product op basis van feedback van onze klanten. Zij vertellen ons wat ze goed vinden of wat er nog verbeterd kan worden. Daar gaan wij dan mee aan de slag.”

Bijzonder gebruik

Over vijf jaar willen ze in elke elektronicashop aanwezig zijn met een of meerdere producten. “maar ook in de zorg”, zegt Mark. “Er lopen nu experimenten bij Koninklijke Visio met meervoudig gehandicapten. Mensen die doof en blind zijn voelen wel de geluidstrillingen en reageren op de muziek. Ik vind het echt heel bijzonder dat we ook voor deze mensen relevant kunnen zijn.”

Niet bang zijn

De belangrijkste tip voor starters is: Niet bang zijn. “Als je het niet weet, probeer het. Als je het niet snapt, vraag het”, zegt Jos. “En wees open, gebruik je sociaal vermogen.” vult Mark aan. “Vrienden en familie willen dolgraag helpen als je je open opstelt. Ze doen graag met je mee.”

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL