ING Real Estate Finance start duurzaamheidschallenge met Bernice Notenboom

ING Real Estate Finance is hoofdsponsor van de Noordpoolexpeditie van Bernice Notenboom die plaats vindt in april 2017. Met de expeditie, de 2 Graden Challenge, vragen ING Real Estate Finance en Bernice Notenboom aandacht voor de noodzaak tot het versnellen van verduurzaming van commercieel vastgoed, wat kan leiden tot een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot.

De bijdrage van ING Real Estate Finance (ING REF) aan deze samenwerking is vooral gericht op commercieel vastgoed. Samen met co-sponsoren Breevast, Built to Build Vastgoed, Cocon Vastgoed, Duijnstede Beheer, Investore, Merin, Mobion, Next Real Estate, OVG, Pygo Netherlands, Sectie 5 Beheer en Urban Interest wordt een traject ingezet naar toekomstbestendig vastgoed. Hiermee willen wij alle commerciële vastgoedeigenaren in Nederland inspireren en vooral aanzetten tot het versnellen van de verduurzaming in Nederland.

Verduurzaming van vastgoed

Peter Göbel, Directeur ING Real Estate Finance Nederland: “ING sponsort Bernice zodat zij deze reis kan maken. Wij koppelen dit sponsorschap aan een 2 Graden Challenge met 12 REF klanten. Met het sponsorschap willen wij uiteindelijk alle commerciële vastgoedeigenaren inspireren en vooral aanzetten tot het versnellen van de verduurzaming in Nederland. En hiermee dus uiteindelijk de 50% reductie van de CO2-vastgoeduitstoot te helpen realiseren.”

De komende jaren gaat er veel veranderen op het gebied van financiering van commercieel vastgoed in relatie tot duurzaamheid. “Duurzaamheid is niet langer een wens, het is een noodzaak, zowel economisch als ecologisch. Wij vragen onze klanten om te anticiperen op wat komen gaat,” aldus Göbel.

Noordpool Expeditie Bernice Notenboom

Bernice Notenboom onderneemt in april 2017 een ski-expeditie van 220 km dwars door het hart van de Noordpool. Een symbolische tocht die in het teken staat van de klimaatafspraken van Parijs. Het doel van de expeditie is om het besef van urgentie voor CO2-reductie te vergroten. Vanwege de snelle achteruitgang van het Arctisch zee-ijs is dit mogelijk de laatste keer dat een dergelijke expeditie gehouden kan worden.

Bernice Notenboom: “In Parijs is door 195 landen een verdrag getekend om binnen de 2 graden opwarming van de aarde te blijven in 2030. Wetenschappers berekenen dat we nog maar 10 jaar de tijd hebben om onze C02-uitstoot terug te dringen voordat de mens niet meer kan ingrijpen. Inmiddels is het al vijf over twaalf op het ijs. Nergens ter wereld zijn de gevolgen van het opwarmen van de aarde meer waarneembaar dan in het Arctische gebied.”

Tijdens de expeditie werkt Bernice en haar team samen met de ESA (European Space Agency). Daarbij doen ze onder andere zee-ijs boringen en sneeuwdikte metingen, met als doel zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen hoe het poolijs er voor staat. Deze informatie is cruciaal om een vinger aan de pols te houden en te weten hoe snel de Noordpool smelt.

Citaten

ING sponsort Bernice zodat zij deze reis kan maken. Wij koppelen dit sponsorschap aan een 2 Graden Challenge met 12 REF klanten. Met het sponsorschap willen wij uiteindelijk alle commerciële vastgoedeigenaren inspireren en vooral aanzetten tot het versnellen van de verduurzaming in Nederland. En hiermee dus uiteindelijk de 50% reductie van de CO2-vastgoeduitstoot te helpen realiseren.    Peter Göbel - Directeur ING Real Estate Finance Nederland
In Parijs is door 195 landen een verdrag getekend om binnen de twee graden opwarming van de aarde te blijven in 2030. Wetenschappers berekenen dat we nog maar 10 jaar de tijd hebben om onze C02-uitstoot terug te dringen voordat de mens niet meer kan ingrijpen. Inmiddels is het al vijf over twaalf op het ijs. Nergens ter wereld zijn de gevolgen van het opwarmen van de aarde meer waarneembaar dan in het Arctische gebied. Bernice Notenboom - Poolreiziger en klimaatjournalist

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL