Flyboarding.nl is ING Starter van de Maand augustus

Ga met 100% inzet aan de slag met je idee

ING Starter_van de maand augustus_tcm162-107151.jpg
  • jpg

Rick Kort (29) en Alexander Driessen (32) zijn met hun in Almere gevestigde onderneming Flyboarding.nl ING Starter van de Maand augustus. Flyboarden is een relatief nieuwe watersport die het mogelijk maakt om met behulp van waterdruk te vliegen boven het water en te duiken als een dolfijn door het water.

Verjaardagscadeau

"Voor mijn verjaardag kreeg ik een flyboardles”, vertelt Rick. “Voor een watersportfanaat als ik een topcadeau.” Hij verwachtte dat het moeilijk te leren zou zijn. “Maar binnen mum van tijd kon ik het. En ik dacht: Dat kan je dus ook makkelijk aan anderen leren.” Het idee voor een eigen onderneming was geboren. Flyboarden was in Almere en omstreken nog niet voor handen.

Locatie

Rick kocht samen met Alexander een waterscooter en flyboard en ging aan de slag met de aanvraag van vergunningen bij de gemeente en het bouwen van een website. “Het liep vorig jaar meteen al goed”, zegt Alexander. “Maar dit jaar nog beter dankzij onze nieuwe evenementenlocatie. We vliegen over het water van Cablepark Almere. Tussen de andere watersportactiviteiten zoals wakeboarden en met goede horecavoorzieningen ter plekke.” 

Seizoenswerk

Afhankelijk van het weer begint het seizoen voor Rick en Alexander in maart en het loopt door tot en met oktober. “Vooral in augustus zijn we vier of vijf dagen op het water te vinden. Dan hebben we vrijwel elke dag groepen die gaan flyboarden.” Beide ondernemers kunnen hun tijd zelf indelen. Alexander is hovenier en Rick is softwareontwikkelaar. Beiden zijn ZZP’er.

Bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten

De nieuwe locatie maakt het voor groepen aantrekkelijk om een flyboarding activiteit te organiseren. “We hebben steeds meer bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten”, zegt Rick. Dat betekent niet dat er veel natte konijnenpakken te zien zijn op Cablepark Almere. “We hebben wetsuits en zwemvesten in alle maten.”

Samenwerking

Rick en Alexander willen doorgroeien. Dat begint met de aanschaf van een nieuwe waterscooter die je nodig hebt om te kunnen flyboarden. Als er grote groepen zijn, werken ze nu samen met andere flyboarding aanbieders. “We zijn geen concurrenten van elkaar, maar werken samen. Zelf springen we ook bij als anderen een grote groep hebben.”

Een grote ontdekkingsreis

Het ondernemerschap is een grote ontdekkingsreis voor Rick en Alexander. “Je weet van tevoren niet wat er op je pad komt als je een bedrijf opzet”, zegt Alexander. “Verwachtingen komen niet altijd uit, dan moet je je aanpassen.” Beide ondernemers zijn erg blij met de reacties van anderen. “Iedereen is heel erg positief en staat klaar om te helpen.” Hun tip voor andere startende ondernemers is: Je moet het gewoon doen! “Blijf niet zitten met een idee, maar ga er voor 100% mee aan de slag.”

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL