ING Bank heeft een onderliggend resultaat geboekt van EUR 1.417 miljoen

M7S_6816_tcm162-75454 (2).jpg
  • jpg
ING Groep heeft woensdag 3 augustus de resultaten over het tweede kwartaal van 2016 bekend gemaakt. Over dit kwartaal heeft ING Bank een onderliggend nettoresultaat geboekt van EUR 1.417 miljoen. Het onderliggend resultaat voor belasting van ING Retail Bank Nederland is in het tweede kwartaal van 2016 uitgekomen op EUR 325 miljoen.

Sterke groei

“De Think Forward-strategie van ING en onze klantgerichte benadering hebben wederom geresulteerd in sterke commerciële groei en netto kwartaalwinst”, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep. “Gedurende de eerste zes maanden van 2016 hebben we wereldwijd ongeveer 650.000 nieuwe particuliere klanten aangetrokken en ongeveer 350.000 klanten verkozen ING tot hun primaire bank. Doordat we een uitstekende bankervaring kunnen leveren, ben ik ervan overtuigd dat we dit groeiend aantal klanten in de komende jaren kunnen behouden en hen in staat stellen goed onderbouwde keuzes te maken.”

“We streven ernaar om onze klanten gedurende de gehele economische cyclus te ondersteunen in hun financiële behoeften en met onze bedrijfsactiviteiten duurzame vooruitgang te bevorderen. In het tweede kwartaal van 2016 groeide onze kernkredietverleningsportefeuille met EUR 14,8 miljard. Deze groei is goed verspreid over geografische regio’s en bedrijfstakken. Onze financiering van duurzame projecten en klanten die het beste presteren op milieugebied steeg tot EUR 27,8 miljard. Dit is inclusief de transacties op het gebied van duurzame energie en duurzame gebouwen in het tweede kwartaal.”

Gebruiksvriendelijk

“Gedurende het tweede kwartaal van 2016 lag, wat betreft digitaal bankieren en innovaties, onze focus vooral op gebruiksvriendelijke tools waarmee onze klanten hun geldzaken beter kunnen beheren. In Nederland hebben we onze mobiel bankieren-app uitgebreid met het onderdeel Kijk Vooruit. Klanten krijgen hiermee een overzicht van geplande en te verwachten transacties waardoor zij nog meer grip krijgen op hun geldzaken.”

Toelichting op de cijfers door Ralph Hamers

Bekijk hier de 90 seconden video waarin CEO ING Groep Ralph Hamers de kwartaalcijfers persoonlijk toelicht. En lees hier het volledige persbericht over de resultaten van ING Groep.

ING.world

Hoe heeft ING het afgelopen kwartaal gepresteerd? En wat waren de highlights? Lees hierover in ing.world, het online magazine van ING. De augustus-editie staat in het teken van robots. Slimme robots en kunstmatige intelligentie zijn de wereld aan het veranderen. Wat betekent dat voor ons? Nemen robots onze banen over? Wat zijn de voordelen?

Citaten

In Nederland hebben we onze mobiel bankieren-app uitgebreid met het onderdeel Kijk Vooruit. Klanten krijgen hiermee een overzicht van geplande en te verwachten transacties waardoor zij nog meer grip krijgen op hun geldzaken.

“Gedurende de eerste zes maanden van 2016 hebben we wereldwijd ongeveer 650.000 nieuwe particuliere klanten aangetrokken en ongeveer 350.000 klanten verkozen ING tot hun primaire bank. Doordat we een uitstekende bankervaring kunnen leveren, ben ik ervan overtuigd dat we dit groeiend aantal klanten in de komende jaren kunnen behouden en hen in staat stellen goed onderbouwde keuzes te maken.”

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL