Twyp neemt afscheid van Nederland

Twyp stopt per 15 december 2016 in Nederland. Twyp is een mobiele app waarmee gebruikers snel en makkelijk geld aan elkaar kunnen overmaken via hun contactenlijst. De app werd in januari 2016 door ING in Nederland gelanceerd, een paar maanden na de lancering in Spanje. Uit de ervaringen van Nederlandse Twyp-gebruikers blijkt dat het gebruiken van een aparte betaalapp, die niet gekoppeld is aan je betaalrekening, onvoldoende toegevoegde waarde biedt. In Spanje is Twyp van ING met ruim 300.000 gebruikers succesvol en blijft de app in de markt.

Innoveren is experimenteren

ING werkt continu aan vernieuwingen die aansluiten bij de behoefte van klanten. Daarbij hoort het experimenteren met nieuwe innovaties zoals Twyp en het stapsgewijs verbeteren op basis van feedback van gebruikers. Innoveren betekent het verder ontwikkelen van succesvolle innovaties, maar ook stoppen met producten en diensten die onvoldoende aansluiten bij de behoefte van klanten.

Twyp in Spanje succesvol

Twyp is eind vorig jaar als eerste geïntroduceerd in Spanje, daar is de app met ruim 300.000 enthousiaste gebruikers succesvol. De Spaanse markt voor mobiel bankieren is anders dan in Nederland. Zo hebben mobiel bankieren apps in Spanje minder functionaliteiten dan de Nederlandse apps. Twyp blijft daarom in Spanje bestaan en wordt daar verder doorontwikkeld. Recent heeft ING in Spanje Twyp Cash geïntroduceerd waarmee in ruim 3500 winkels en tankstations betaald kan worden.

Bankieren makkelijk maken

ING wil bankieren zo makkelijk mogelijk maken voor haar klanten. De ING Mobiel Bankieren App wordt goed gewaardeerd door klanten en er worden voortdurend nieuwe functionaliteiten aan de app toegevoegd zoals recent het betaalverzoek. Hiermee kunnen klanten van ING en andere Nederlandse banken elkaar snel onderling (terug)betalen via onder andere WhatsApp, sms en e-mail. Daardoor is een aparte app, die niet gekoppeld is aan je betaalrekening, voor onderlinge betalingen niet nodig.

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL