ING Bank heeft een onderliggend resultaat geboekt van EUR 1.336 miljoen

ING Groep heeft woensdag 3 november de resultaten over het derde kwartaal van 2016 bekend gemaakt. Over dit kwartaal heeft ING Bank een onderliggend nettoresultaat geboekt van EUR 1.336 miljoen. Het onderliggend resultaat voor belasting van ING Retail Bank Nederland is in het tweede kwartaal van 2016 uitgekomen op EUR 542 miljoen.

Solide commerciële groei

“Het resultaat van ING over het afgelopen kwartaal illustreert opnieuw het effect van onze Think Forward-strategie”, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep. “We boekten wederom solide commerciële groei en introduceerden verschillende innovaties op de markt. ING heeft dit jaar tot nu toe meer dan 400.000 nieuwe primaire klanten erbij gekregen. Om verdere groei te stimuleren en onze positie als toonaangevende Europese bank te handhaven, streven we ernaar elke dag beter te worden. Tegelijkertijd moeten wij omgaan met de druk op het rendement door de aanhoudende regelgeving en de lage rente. Ik ben ervan overtuigd dat ons recent aangekondigde investeringsprogramma en onze intentie om tot één digitaal bankplatform te komen noodzakelijke maatregelen zijn om aan de veranderende klantverwachtingen te voldoen en de operationele efficiency te verbeteren.”

“ING Bank liet in het derde kwartaal een nettogroei zien in de kernkredietverlening van EUR 3,6 miljard en trok EUR 2,0 miljard aan netto toevertrouwde middelen aan. De groei in kredietverlening was goed gespreid over Retail en Wholesale Banking. Ook bleven we de transitie van onze klanten naar meer duurzaamheid ondersteunen door financieringen op het gebied van recycling, de circulaire economie en duurzame energie. We zijn er trots op dat ING dankzij een geïntegreerde aanpak op het gebied van duurzaamheid in augustus door Sustainalytics tot beste werd verkozen van de internationale, beursgenoteerde banken. Onze notering in de Dow Jones Sustainability Index is op jaarbasis aanzienlijk verbeterd. Bij de jaarlijkse beoordeling door CDP ontvingen we de hoogst mogelijke score voor onze prestaties en rapportage over onze strategie met betrekking tot klimaatverandering.”

“In het derde kwartaal hebben we opnieuw verschillende innovatieve en inzichtelijke financiële tools op de markt gebracht om onze klanten te ondersteunen. In Spanje zorgt de introductie van Twyp Cash voor meer gemak voor onze klanten doordat zij nu met behulp van hun smartphone geld kunnen opnemen wanneer zij afrekenen bij meer dan 3500 supermarkten en tankstations. Bij Wholesale Banking hebben we Virtual Cash Management ontwikkeld. Dit is een geavanceerde applicatie waarmee klanten hun liquide middelen bij verschillende banken en in verschillende landen kunnen beheren. Hierdoor heeft de financieel beheerder van een onderneming altijd en overal een beter inzicht in, toegang tot en controle over de liquide middelen.”

“Meer recent hebben we Yolt op de markt gebracht, een platform waarmee klanten hun geldzaken kunnen beheren. Het is een volgende stap in de verdere digitalisering en een voorbereiding op een nieuwe Europese richtlijn waardoor in 2018 de markt voor betaaldiensten wordt opengebroken voor nieuwe spelers. Yolt geeft gebruikers via één duidelijk overzicht inzicht in hun rekeninggegevens bij verschillende banken. Hierdoor kunnen klanten hun geldzaken nog beter in de gaten houden. Deze app wordt momenteel getest in het Verenigd Koninkrijk, maar we onderzoeken de mogelijkheden tot uitbreiding.”

Toelichting op de cijfers door Ralph Hamers

Bekijk hier de 90 seconden video waarin CEO ING Groep Ralph Hamers de kwartaalcijfers persoonlijk toelicht. En lees hier het volledige persbericht over de resultaten van ING Groep.

ING.worldHoe heeft ING het afgelopen kwartaal gepresteerd? En wat waren de highlights? Lees hierover in ing.world, het online magazine van ING. In de november-editie staat in “voorspellen” centraal.

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL