Floown is ING Starter van de Maand november

Planningsplatform voor werkgevers en flexwerkers

Svdm-november-newsroom_tcm162-112733.jpg
  • jpg
Harm-Jan Bakker (29), Olaf Jacobson (28) en Alessandro Cardinali (28) zijn met hun start-up Floown uitgeroepen tot ING Starter van de Maand november. Floown brengt vraag en aanbod van tijd bij elkaar op een online platform. Daar kunnen flexibele werknemers en freelancers vanuit een centrale plaats hun beschikbaarheid eenvoudig delen met hun werkgever(s).

Steeds meer flexibel

De drie Leidse ondernemers hebben een freelance achtergrond. Ze merkten dat veel planningsprocessen bij de bedrijven zijn verouderd waardoor het afstemmen van beschikbaarheid een tijdrovend gebeuren is. Dat kan beter, dachten ze. “Er zijn steeds meer flexwerkers die aan een bedrijf hangen, maar ook meerdere opdrachtgevers hebben”, zegt Harm-Jan. “Dat vergt inzicht in planning. Dat lossen we met Floown op.”

Multi-toepasbaar

De eerste mkb-bedrijven en freelancers gebruiken Floown al. “En studenten die hun drukke collegeschema in lijn willen brengen met hun bijbanen gebruiken het ook”, zegt Olaf “Daarnaast zijn we in gesprek met een aantal grotere bedrijven die Floown als planningstool willen gebruiken voor zowel vaste als flexibele medewerkers.”

Bijzondere ontmoetingen

"We zetten de persoon centraal”, zegt Alessandro. “Je kunt je tijd maar één keer besteden en de manier waarop we met werk omgaan verandert in rap tempo.” De oplossing die Floown biedt, wordt gewaardeerd. De drie ondernemers komen dan ook vaak mensen tegen – veelal onbekenden - die hen bedanken voor het feit dat ze hun probleem hebben opgelost. “We creëren dus echt waarde voor hen.”

Nummer 1 tool

Over vijf jaar wil Floown wereldwijd de nummer 1 tool zijn voor het delen van beschikbaarheid met werkgevers. “We spelen dan een belangrijke rol in de toekomst van werk voor werknemers en werkgevers”, zegt Olaf. “Ook zullen we meerdere toepassingen en producten hebben ontwikkeld.” Enthousiast vult Alessandro aan: “Hopelijk zijn we dan ook bezig met de voorbereiding van onze beursgang.”

Ruimte voor groei

De drie ondernemers hebben veel tijd zitten in het ontwikkelen, aanpassen en vermarkten van Floown. Nu de eerste groepen afnemers enthousiast reageren en grote werkgevers ook interesse tonen, is het tijd om versneld door te groeien. “We hebben nu ruim 3 ton opgehaald en daarmee een volwassen product en organisatie neergezet. Nu gaan we op zoek naar investeerders die onze kijk op de toekomst van het werk onderschrijven en ons met hun middelen en expertise kunnen helpen om Floown naar de massa te brengen”, zegt Harm-Jan.

Tips

Een open mind is een belangrijke voorwaarde om te slagen als ondernemer, vinden de drie starters. Dan komen er unieke dingen op je pad waar je van leert en die je op enig moment kunt toepassen. Olaf: “We gaan er veel op uit. Ook zonder vooraf te weten wat het je oplevert. Maar we houden daarbij ook de focus op ons product. Dat is balanceren.” 

Citaten

Er zijn steeds meer flexwerkers die aan een bedrijf hangen, maar ook meerdere opdrachtgevers hebben, zegt Harm-Jan. Dat vergt inzicht in planning. Dat lossen we op met Floown Harm-Jan, Olaf en Alessandro - Floown

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL