Rijswijkers kiezen met ‘Blije Stemming’ voor realisatie maatschappelijk project

Visual Rijswijk def_tcm162-111731.jpg
  • jpg
Een openbare BBQ-plek, een natuurspeelplek of een outdoor dj-tafel. Dit zijn de drie projecten die voor de inwoners van Rijswijk door ING in samenwerking met de gemeente zijn geselecteerd. Op zaterdag 15 oktober mogen de Rijswijkers op verschillende plekken in de stad, middels de ‘Blije Stemming’, hun voorkeur aangeven voor een van deze projecten. Het project met de meeste stemmen wordt gerealiseerd. Op het afsluitende feest, dat ’s avonds gepresenteerd wordt door John Williams en wat wordt opgeluisterd door diverse artiesten, maakt de bank bekend welk project door de inwoners is gekozen. Burgemeester Bezuijen van Rijswijk zal de cheque voor het winnende project in ontvangst nemen.

Dank

Voor het eerst bedankt ING de stad waar zij procentueel de meeste klanten heeft. Bijna driekwart (74%) van de inwoners van Rijswijk is als particulier klant bij ING. Voor de bedrijven is dat ruim de helft (55%). Als dank zorgt ING ervoor dat een van de projecten samen met de gemeente wordt gerealiseerd. De drie genoemde projecten voldoen aan een aantal voorwaarden: het moet de mensen helpen, het moet duurzaam zijn, het heeft de steun uit de maatschappij en kan nog dit jaar gerealiseerd worden.

Een BBQ-plek, natuurspeelplek of een outdoor dj-tafel

In samenwerking met de gemeente Rijswijk heeft ING drie projecten geselecteerd waar de bewoners uit kunnen kiezen. Het eerste van de drie projecten, waar de bewoners uit kunnen kiezen, is een openbare BBQ-plek in het Wilhelminapark. De huidige voorzieningen rondom deze weide sluiten onvoldoende aan bij het gebruik als BBQ-plek. Door verspreid over de weide picknicksets te plaatsen, kunnen bewoners hier comfortabel aan tafel eten en BBQ-en. De tweede optie is een natuurspeelplek in de Landgoederenzone, een plek waar kinderen ongestoord kunnen spelen met natuurlijke materialen zonder speeltoestellen. Het laatste project is een outdoor dj-tafel op het Bogaardplein. De dj-tafel is aantrekkelijk voor jongeren om samen te komen, muziek te maken en zich te vermaken.

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL