ING start YouTube-kanaal Only Football voor de voetballende jeugd

Cruyff Foundation en ING brengen met voetbalcampagne jongeren in beweging

ING_OnlyFootball_newsroom_tcm162-111577.jpg
  • jpg
Om jongeren spelenderwijs in contact te brengen met voetbal is ING medio 2016 gestart met het YouTube-kanaal Only Football. Op Only Football staan onder andere de gaafste voetbaltricks en -tips, de zoektocht naar nieuwe ballenjongens en –meiden en verrassende video’s omtrent de wedstrijden van het Nederlands elftal. Met het online voetbal kanaal wil ING jongeren inspireren om in beweging te komen en te gaan voetballen. Hiervoor heeft ING samen met balvirtuoos en ambassadeur Soufiane Touzani een bijzondere actie opgezet met de Cruyff Foundation.

Actie ING en Cruyff Foundation

Soufiane Touzani is alsbalvirtuoos één van denieuwe boegbeelden voor de jeugd. Touzani is ambassadeur van de Cruyff Foundation en tevens de gastheer van Only Football. Voor de samenwerking van ING Only Football en de Cruyff Foundation heeft hij een bijzondere truc uit de kast gehaald: de Cruijff-turn. Tourzani laat de jeugd kennis maken met de bekendste beweging van legende Johan Cruijff. Met originele beelden van Cruijff roept host Touzani jongeren op de turn na te doen of in een nieuw jasje te steken. Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation”: ‘Het is mooi dat nieuwe helden van het hedendaagse voetbal de jeugd inspireert om te bewegen. Als Foundation ontplooien wij wereldwijd initiatieven om jeugd in beweging te brengen. Samen met ING stimuleren we  met deze actie voetbalgrage kinderen hun held na te doen door letterlijk in beweging te komen; een geschikte match dus!”.

Eerste cijfers Only Football

Binnen 72 uur na de lancering van het platform had Only Football ruim 21.000 abonnees. Inmiddels is dat meer dan 43.000 en het aantal blijft dagelijks organisch groeien. Met meer dan 1,1 miljoen views binnen 10 weken is ING Only Football een van desnelst gegroeide YouTube-merkkanalen in Nederland (bron: DIVIMOVE). Het voetbalkanaalheeft een gemiddelde kijkersloyaliteit van boven de 50% en een uitkijkpercentage van gemiddeld 60%, zelfs bij video’s van 15 minuten. De cijfers laten zien dat YouTube een perfect middel is om de aandacht van de doelgroep vast te houden. In 2017 wil ING verder bouwen aan de sterke groei van het kanaal.

Samen het Nederlandse voetbal vooruit helpen

Miljoenen Nederlanders hebben een passie voor voetbal en zijn er wekelijks actief en passief mee bezig. Op het veld, langs de lijn, in de kantine. ING heeft zich tot 2022 verbonden aan de KNVB en het  Nederlandse voetbal. Het Nederlandse voetbal vooruit helpen, vanuit die gedachte helpt ING amateurclubs financieel gezond te blijven. Met verschillende activiteiten brengen we Oranje dichterbij de fans. ING steunt amateurclubs met het opzetten van vrouwen- en meisjesvoetbal binnen de vereniging. We dragen we bij aan het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal, zodat kinderen met meer plezier kunnen voetballen. Het YouTube kanaal Only Football is daar een voorbeeld van.

-    YouTube-kanaal:ING Only Football

-    Video:Touzani doet de Cruijff Turn!

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL