ING ondertekent Klimaatakkoord

ING-Zonnepanelen_tcm162-78250.jpg
  • jpg

ING heeft vandaag samen met andere Nederlandse financiële instellingen het Klimaatverdrag ondertekend. Het verdrag is invulling door de Nederlandse overheid van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde de komende jaren ruim beneden de twee graden Celsius te houden.

De Nederlandse financiële instellingen (banken, pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders) die vandaag het Klimaatakkoord hebben ondertekend, ondersteunen de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. 

De ondertekenende partijen gaan vanaf 2020 rapporteren over de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen en moeten uiterlijk in 2022 actieplannen hebben opgesteld om deze te beperken. De afspraken worden elke vijf jaar opnieuw geijkt. 

Het Klimaatakkoord sluit aan bij de klimaatambitie van ING zoals verwoord in de Terra aanpak. In 2018 kondigde ING aan dat het zijn kredietportefeuille van €600 miljard in lijn gaat brengen met de klimaatdoelstellingen van Parijs om de opwarming van de aarde ruim beneden twee graden Celsius te houden. 

Vincent van den Boogert, CEO ING Nederland, ondertekende namens ING het akkoord in Den Haag in aanwezigheid van de minister van Financiën.

Citaten

Als financiële instelling kunnen we klimaatverandering bestrijden door verandering te financieren, kennis te delen en onze invloed aan te wenden. Als ING in de toekomst wil floreren, moeten we ook onze klanten helpen hun koers te wijzigen. Op deze manier versterken we niet alleen de veerkracht van ons eigen bedrijf, maar ook de maatschappelijke weerbaarheid tegen klimaatverandering. Duurzaamheid is inherent aan ons doel: empowering people to stay a step ahead in life and in business. Vincent van den Boogert - CEO ING Nederland

Relevante links

Favicon for nvb.nl Commitment aan klimaatdoelen nvb.nl

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL