Met crowdfunding helpt het ING Nederland fonds lokale initiatieven nóg verder vooruit

ING Nederland fonds reikt 256 donaties uit

Visual620x324_tcm162-167271.gif
  • gif
Vandaag is de uitslag bekend van de actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds. Met deze actie geeft het ING Nederland fonds lokale initiatieven een steuntje in de rug. Op 48 ING-kantoren wordt bekend gemaakt welk bedrag de deelnemende lokale initiatieven hebben gewonnen. De hoogte van dit bedrag varieert van € 1.000 tot € 5.000 afhankelijk van het aantal stemmen dat het initiatief geworven heeft. Dit jaar wil het ING Nederland fonds de deelnemers die een donatie hebben ontvangen nóg verder vooruit helpen. Na de uitreiking krijgen zij de mogelijkheid om hun eigen crowdfunding actie op te zetten via Voor je buurt.

Voor het vierde jaar donaties

Dit jaar organiseert het ING Nederland fonds voor de vierde keer de actie ‘Help Nederland vooruit’. De actie waar lokale initiatieven die Nederland vooruit helpen, kans maken op een donatie van het ING Nederland fonds. Het fonds helpt hiermee stichtingen en verenigingen om hun ambities en dromen, die Nederland sterker maken, waar te maken. 

Voor de actie is Nederland opgedeeld in 52 regio’s. In elke regio zijn vijf stichtingen geselecteerd om mee te doen aan de stemronde die liep van 21 januari tot en met 10 februari. Gedurende deze periode hebben de geselecteerde stichtingen hun best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun initiatief. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van € 5.000 voor de winnaar tot € 1.000 voor de nummer vijf. De stichting met de meeste stemmen ontvangt een donatie van wel liefst € 10.000. Dit jaar is Plusbus Westland de grote winnaar met 1.254 stemmen. In totaal zijn er dit jaar 73.188 stemmen in heel Nederland uitgebracht. 

De einduitslagen per regio zijn vandaag vanaf 15:30u te lezen op de website van Help Nederland vooruit: www.ing.nl/helpnederlandvooruit.

Zelf extra geld ophalen met crowdfunding

Als extra ondersteuning, na de actie ‘Help Nederland vooruit’, biedt het ING Nederland fonds de deelnemers die een donatie hebben ontvangen de mogelijkheid om aan de slag te gaan met crowdfunding. Crowdfunding is een populaire manier om online en offline geld in te zamelen en een groot publiek te bereiken. Het ING Nederland fonds begeleidt de deelnemers in dit proces om te komen tot de meest optimale resultaten zodat de lokale initiatieven nóg verder vooruit geholpen worden. Het ING Nederland fonds werkt hiervoor samen met het platform Voor je buurt (www.voorjebuurt.nl). Het fonds zorgt ervoor dat deelnemers kosteloos gebruik kunnen maken van Voorjebuurt.nl door de crowdfunding fee van 5% van de opbrengst van de campagne met een streefbedrag van maximaal €5.000 te vergoeden.

Over het ING Nederland fonds

ING is nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het is de ambitie van ING om mensen en bedrijven vooruit te helpen en in staat te stellen hun eigen ideeën voor een betere toekomst te realiseren. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds draagt actief bij aan onze samenleving door initiatieven te ondersteunen die Nederland sterker maken. Het fonds investeert hiervoor in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, en in lokale projecten door middel van donaties, maar ook door het delen van kennis over bijvoorbeeld ondernemen. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.

Relevante links
Favicon for youtube.com Help Nederland vooruit, nu met crowdfunding! youtube.com

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL