Stemronde voor donatie van ING Nederland fonds van start

ING steunt lokale initiatieven

img_Stemronde voor donatie van ING Nederland fonds van start_tcm162-190125.jpg
  • jpg

Vanaf vandaag kan heel Nederland stemmen op 260 genomineerde stichtingen voor de actie Help Nederland vooruit van het ING Nederland fonds. De actie wordt dit jaar voor de vierde keer opgezet om lokale initiatieven een steuntje in de rug te geven. In de afgelopen maanden hebben honderden stichtingen zich hiervoor aangemeld. De komende drie weken kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen. Alle 260 stichtingen ontvangen een donatie van het ING Nederland fonds. Hoe meer stemmen een stichting krijgt, hoe hoger de donatie uit het fonds zal zijn.

Een steuntje in de rug

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: “Nederland barst van de lokale initiatieven. Denk aan initiatieven als lokale reddingsbrigades tot aan stichtingen die leuke activiteiten voor ouderen, hulp aan alleenstaande moeders of taalcursussen organiseren. Door te stemmen kunnen Nederlanders hun favoriete lokale initiatief een mooi compliment geven en de kans op een hoog donatiebedrag vergroten. Met Help Nederland vooruit geven we deze lokale initiatieven een steuntje in de rug.”

Stem op jouw favoriete buurtverbeteraar!

Nederland is voor deze actie opgedeeld in 52 regio’s. In elke regio zijn vijf stichtingen geselecteerd om mee te doen aan de stemronde. Van 21 januari tot en met 10 februari kunnen alle Nederlanders stemmen op hun favoriete buurtverbeteraar. Dit kan via een speciale website: www.helpnederlandvooruit.nl . De stichtingen gaan zelf ook aan de slag om zoveel mogelijk stemmen te werven. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van €5.000,- voor de winnaar tot €1.000,- voor de nummer vijf. Op zaterdag 9 maart worden de winnaars bekend gemaakt op verschillende ING-kantoren in Nederland.

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het is de ambitie van ING om mensen en bedrijven vooruit te helpen en in staat te stellen hun eigen ideeën voor een betere toekomst te realiseren. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds draagt actief bij aan onze samenleving door initiatieven te ondersteunen die Nederland sterker maken. Het fonds investeert hiervoor in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, en in lokale projecten door middel van donaties, maar ook door het delen van kennis.

Relevante links

Favicon for ing.nl Help Nederland vooruit ing.nl

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL