Kinderen leren denken als een computer. Dat staat centraal in het programma Digitale Vaardigheden van JINC. Het ING Nederland fonds en JINC hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen het programma van JINC kunnen volgen en digitale vaardigheden ontwikkelen. In 2020 volgen meer dan 2000 kinderen op 40 verschillende scholen verspreid over Nederland het programma van JINC. Het plan is om in drie jaar 9000 leerlingen te bereiken. Het ING Nederland fonds ondersteunt en financiert het programma.
Vandaag op DigiDinsdag, de vierde dinsdag in september, staat de ontwikkeling van digitale vaardigheden centraal. Het ING Nederlands fonds vindt het belangrijk dat kinderen digitale vaardigheden leren. Kinderen groeien op dit moment op in het digitale tijdperk en digitale vaardigheden zijn daarin onmisbaar. Het ING Nederland fonds werkt hiertoe samen met verschillende partners, waaronder JINC, een organisatie die jongeren op weg helpt naar werk.
De ontwikkeling van het programma Digitale Vaardigheden is het resultaat van een samenwerking tussen twee partners van het ING Nederland fonds, JINC en FutureNL. JINC brengt het programma naar de klas. Daarbij richt de organisatie zich op kinderen in wijken die te maken hebben met sociaal economische achterstand. Het ING Nederland fonds is als hoofdfinancier vanaf de pilotfase betrokken en maakt nu de landelijke uitrol mogelijk.
Het programma laat leerlingen van groep 5 en 6 in vier lessen op een speelse wijze kennismaken met programmeren. Ze leren meer over computertaal en gaan aan de slag met algoritmes en automatisering. Door de lessen worden kinderen bewuster van de digitale wereld waar ze zelf dagelijks mee te maken hebben. De lessen worden deels gegevens door docenten en deels door professionals uit het bedrijfsleven.
Sinds september 2018 hebben 731 kinderen kennisgemaakt met het programma. Deze maand is het programma van JINC weer gestart. Nog dit jaar gaat JINC met dit programma meer dan 2000 leerlingen op 40 scholen bereiken. De scholen die in de komende maanden aan de slag gaan zijn verspreid door heel Nederland. Onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Heerlen, Leeuwarden, Lelystad, Almere, Zaandam, Den Bosch en Eindhoven.
Het doel is om in drie jaar tijd 9000 leerlingen te bereiken op nog meer scholen verspreid over Nederland. Daarbij is ondersteuning nodig van vrijwilligers en bedrijven. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met JINC.
Perscontacten
-
- Alexandra Schippers
-
Betalen en Online Bankieren
KYC
MVO (ING Nederland fonds, financiële en digitale inclusie)
Zakelijk (ZZP en MKB, incl. kredietverlening) - alexandra.schippers@ing.com
- +31 615388085
Gerelateerde berichten
ING Nederland fonds investeert in financiële zelfredzaamheid van jongeren
Vanaf 18 jaar zijn jongeren meerderjarig en moeten ze zelfstandig hun geldzaken regelen. Door gebrek aan ervaring hiermee lopen ze een risico om schulden op te bouwen. Daarom leren vrijwi...
ING Nederland fonds en Over Rood zetten zich in voor de schuldhulpverlening aan zzp’ers
De financiële kwetsbaarheid van zzp’ers is het afgelopen jaar door de coronacrisis alleen maar toegenomen. Op dit moment kunnen zzp’ers in financiële nood echter niet goed terecht bij sch...
ING-medewerkers stomen zich klaar om mensen in de omgeving te helpen bij geldzorgen
De coronacrisis raakt veel Nederlanders in hun portemonnee en het aantal Nederlanders met financiële problemen zal waarschijnlijk toenemen. Banken en verzekeraars komen hiervoor in actie ...
ING doneert 600 tweedehands laptops aan scholen
ING heeft 600 gebruikte laptops gedoneerd aan scholen zodat leerlingen beschikken over geschikte apparatuur om onderwijs op afstand te volgen. Op dit moment geven middelbare scholen aan k...