Opbrengst ING Kunstveiling boven verwachting: bijna €600.000 opgehaald voor kunstenaars en de Ateliers

Amsterdam, 3 december 2020

 

Van 22 november tot 1 december zijn ruim 1000 kunstwerken uit de ING Collectie geveild. De totale opbrengst van de veiling is bijna €600.000. Het grootste deel daarvan (70%) gaat terug naar de nog levende kunstenaars. De overige 30% wordt aan De Ateliers geschonken, een internationaal instituut voor talentontwikkeling van jonge beeldende kunstenaars, dat al langer door ING wordt ondersteund. Met de opbrengst van de veiling ondersteunt ING de kunstsector, die het momenteel niet makkelijk heeft. 

 

Doch geen spoor van Sneeuwwitje van Jan van Dis.JPG
  • JPG
Doch geen spoor van Sneeuwwitje van Jan van Dis.JPG

Hoogste bod voor schilderij van Jan van Dis

Aan de online veiling deden ruim 4000 geïnteresseerden mee. Zij boden in totaal 28.500 keer op de 1000 werken die werden verkocht. Het hoogste bod (€5.800) was voor het schilderij Doch geen spoor van Sneeuwwitje van Jan van Dis. Van de aangeboden kunstwerken is 98% verkocht.

 

Ondersteuning in moeilijke tijd

De ING Collectie bestaat sinds 1974. Door de veranderende manier van werken en de inkrimping van het kantorennetwerk, worden er andere eisen gesteld aan de ING Collectie. De afgelopen jaren is er meer drie dimensionaal werk aangekocht en met opdrachten gewerkt. Ook zijn er in de kantoren minder fysieke plekken beschikbaar om kunst op te hangen. ING houdt na de veiling nog 4.500 kunstwerken in haar collectie over.

 

Meer informatie:

Kijk hier voor meer informatie over de ING Collectie.

 

 

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL