ING doneert 600 tweedehands laptops aan scholen

ING heeft 600 gebruikte laptops gedoneerd aan scholen zodat leerlingen beschikken over geschikte apparatuur om onderwijs op afstand te volgen. Op dit moment geven middelbare scholen aan kleine groepen les op school in combinatie met les op afstand. Om het onderwijs op afstand te organiseren hebben de scholen nog steeds behoefte aan laptops voor de leerlingen.

De laptops van ING zijn gebruikt en gemiddeld vier jaar oud. Normaal gesproken zouden de laptops worden verkocht of gerecycled, afhankelijk van de kwaliteit. Nu kiest ING ervoor om deze oude laptops te doneren. De ING-laptops zijn overgedragen aan partner SIVON (Samen Inkopen Voor Onderwijs Nederland) die ervoor zorgt dat de laptops over de juiste software beschikken voor het maken van huiswerk en de levering aan de scholen voorziet.

Scholen in Leeuwarden en Weert

ING doneert de laptops o.a. aan scholengemeenschappen in Leeuwarden en Weert. Vandaag ontvangt Het Kwadrant in Weert, een vmbo-school die zich richt op beroepsgericht- en praktijkonderwijs, 150 laptops. Het ROC-Friesland college in Leeuwarden, met meer dan 130 mbo-opleidingen, ontvangt aanstaande dinsdag maar liefst 350 laptops. Dit zijn scholen waar ING gastlessen en workshops heeft gegeven in het kader van financiële educatie. De overige 100 laptops worden via SIVON gedistribueerd aan scholen die ze hard nodig hebben.

Digitale inclusie

ING vindt dat iedereen digitaal mee moet kunnen komen. Daarom zet ING zich al jaren in om mensen digitaal vooruit te helpen. Gedurende de coronaperiode is het nog duidelijker geworden hoe belangrijk toegang tot de digitale wereld is. Zowel op sociaal vlak als om thuis te kunnen werken en leren. Om deze reden heeft ING aan het begin van de coronaperiode al geïnvesteerd in laptops voor basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Op dit moment hebben scholen nog steeds behoefte aan laptops voor leerlingen. Daarom doneert ING nu laptops aan o.a. de scholengemeenschappen in Leeuwarden en Weert. Door het doneren van de ING-laptops kunnen leerlingen thuis onderwijs blijven volgen in deze uitzonderlijke tijd, maar beschikken de scholen ook op de lange termijn over de juiste apparatuur om digitaal onderwijs goed in te richten.

De donatie is in samenwerking met stichting SIVON tot stand gekomen en maakt onderdeel uit van het initiatief #allemaaldigitaal waarin de vraag van scholen naar laptops en het aanbod van bedrijven samenkomen. SIVON is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) als inkoop- en distributiepartner geselecteerd.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL