ING verlaagt het bedrag waarboven negatieve rente zal worden berekend

Per 1 juli 2021 verlaagt ING voor zakelijke, particuliere en private banking klanten het bedrag waarboven een negatieve rente van 0,50% zal worden berekend van € 250.000 naar € 100.000. Deze wijziging geldt per rekening en niet per klant. Over spaargeld tot en met € 100.000 per rekening blijven particuliere klanten 0,01% rente ontvangen. ING voert deze wijzigingen door vanwege de aanhoudende lage en negatieve rentes in de markt. Klanten worden vanaf 9 april 2021 persoonlijk over de wijzigingen geïnformeerd.

Geen negatieve rente voor meer dan 97,8% van alle ING-klanten

Vanaf 1 juli 2021 betalen alle klanten met een saldo boven € 100.000 per rekening een negatieve rente van 0,50%. Dit geldt voor betaal- en spaarrekeningen en voor het gelddeel op beleggingsrekeningen. ING verwacht dat voor meer dan 97,8% van alle klanten er niets verandert door deze wijziging.

Spaarrente tot € 100.000 blijft 0,01%

Over spaargeld tot en met € 100.000 per rekening blijven particuliere klanten 0,01% rente ontvangen. Zakelijke klanten ontvangen al langere tijd geen rente meer. ING vindt het belangrijk dat klanten voldoende blijven sparen als buffer voor onvoorziene uitgaven. Als alternatief voor klanten die negatieve rente willen voorkomen zijn investeren in het verbouwen of verduurzamen van een woning, het aflossen van een lening of hypotheek, of beleggen een mogelijke optie.

Waarom voert ING deze wijziging door?

De wijziging is een gevolg van marktomstandigheden, ontwikkelingen van de marktrente en spaargedrag van klanten. In Europa zijn de rentes al een tijd zeer laag en negatief. Hierdoor zijn ook bij ING de rentes de afgelopen jaren gedaald en verlaagt de bank nu opnieuw het bedrag waarboven negatieve rente wordt berekend.

Meer informatie over de wijziging is hier te vinden.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL