ING Nederland fonds trekt nieuwe partners aan en investeert daarmee in de toekomst van kwetsbare jongeren en vrouwen

Met trots voegt het ING Nederland fonds twee nieuwe partners toe aan haar Club van 25 en investeert daarmee de komende jaren verder in de financiële zelfredzaamheid van kwetsbare jongeren en vrouwen. De MEE Toekomstcoach ontvangt een donatie om kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar werkfit en financieel weerbaar te maken. De Nieuwe Toekomst krijgt steun om vrouwen, na een periode van bedreiging en huiselijk geweld, te begeleiden naar een nieuwe en economisch onafhankelijke toekomst. Het ING Nederland fonds investeert de komende jaren bijna € 700.000 om deze methodieken verder te ontwikkelen en op meer plekken in Nederland beschikbaar te maken.

Een inclusieve samenleving en economie. Waarin mensen financieel gezond zijn en iedereen kan mee doen. Dat is waar ING in gelooft. Met het ING Nederland fonds toont ING Nederland haar verantwoordelijkheid als grote Nederlandse bank. Het ING Nederland fonds steunt maatschappelijk ondernemers die hierin het verschil kunnen maken.

De toekomst van kwetsbare jongeren en vrouwen

De MEE Toekomstcoach en De Nieuwe Toekomst zijn beide initiatieven die hier goed bij aansluiten. Met de investering wil het ING Nederland fonds de persoonlijke situatie van kwetsbare jongeren en vrouwen verbeteren zodat ze kunnen werken aan een financieel weerbare toekomst.

 

De methodiek van de Toekomstcoach is erop gericht om kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar actief te laten meedoen in de samenleving en daarbij richting te geven aan hun toekomst. De Toekomstcoach is er voor jongeren die: dreigen vroegtijdig school te verlaten, thuiszitten zonder werk of dagbesteding, of ondersteuning nodig hebben in de overgang van school naar werk. De methodiek heeft de afgelopen jaren bewezen dat de maatschappelijke en financiële positie van jongeren die hebben deelgenomen zijn verbeterd en de zelfredzaamheid is toegenomen. Dankzij de steun van het ING Nederland fonds kan de Toekomstcoach in meer gemeenten van start.

 

Elk jaar opnieuw zijn veel vrouwen slachtoffer van (ernstig) huiselijk geweld. De interventie De Nieuwe Toekomst is de enige in Nederland die zicht richt op vrouwen met huiselijk geweldservaringen (en hun kinderen). De Nieuwe Toekomst levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van herhaling van huiselijk geweld en zet in op participatie en economische onafhankelijkheid voor deze vrouwen. Dankzij de steun van het ING Nederland fonds kan Stichting 180, de landelijke coördinator van De Nieuwe Toekomst, het programma op meer plekken in Nederland aanbieden.

De Club van 25

Het ING Nederland fonds wil bijdragen aan een Nederland waarin iedereen financieel gezond is, digitale vaardigheden leert en kans maakt op werk. Het ING Nederland fonds werkt hieraan door partner te worden van veelbelovende maatschappelijke ondernemers. Deze groep heet de Club van 25.  De ondersteuning van maatschappelijk ondernemers kan in de vorm van een partnerschap om te starten, groeien of verduurzamen. Als het gaat om financiële zelfredzaamheid steunt het ING Nederland fonds meer partners, zoals Get a Grip Humanitas, JINC, Jongeren Perspectief fonds, Over Rood en Geldfit.nl.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL