ING wijzigt tarieven voor particuliere betaalpakketten en aanvullende betaaldiensten per 1 januari 2022
ING wijzigt per 1 januari 2022 de tarieven van de particuliere betaalpakketten en enkele aanvullende betaaldiensten. De hoogte van de tariefswijziging is afhankelijk van het betaalpakket en de aanvullende betaaldiensten waarvan gebruik wordt gemaakt. Tevens wijzigt ING enkele voorwaarden van de Betaalrekening en aanvullende producten. ING investeert voortdurend in het verbeteren van de dienstverlening. Ook zijn de kosten voor het veilig houden van het betalingsverkeer hoger door eisen in wet- en regelgeving. Daarnaast maken klanten steeds meer gebruik van digitaal bankieren waardoor het beschikbaar houden van traditionele betaalproducten, zoals papieren afschriften of acceptgiro’s, relatief duur is.
Meer dan 5,1 miljoen klanten maken dagelijks actief gebruik van de Mobiel Bankieren App van ING. Om nog meer tegemoet te komen aan de wensen van klanten investeert ING voortdurend in het vernieuwen en verbeteren van betaalproducten en -diensten. Zo werkt ING aan nieuwe mogelijkheden rondom mobiel betalen, iDEAL, (contactloos) betalen met de bankpas, de Mobiel Bankieren App en Mijn ING. Klanten kunnen ook nog altijd terecht bij de klantenservice online, via de telefoon en op de ING-kantoren en -servicepunten in Nederland. De bank blijft ook investeren in het digitaal vaardig maken van klanten, bijvoorbeeld door hulp van medewerkers op ING-kantoren en -servicepunten.
ING vindt het belangrijk dat iedereen die een betaalpakket heeft, evenredig bijdraagt aan de kosten die de bank maakt om bankieren mogelijk te maken op de wijze zoals de klant dat zelf wil. Ondanks deze en eerdere tariefsverhogingen zijn de tarieven die ING vraagt voor betaalproducten en -diensten niet kostendekkend.
*Sinds 4 april 2016 biedt ING het OranjePakket en sinds 1 oktober 2019 het OranjePakket met korting aan nieuwe klanten, het Basis-, Betaal- en RoyaalPakket is niet meer af te sluiten.
Klanten kunnen bij ING nog steeds voordelig hun bankzaken regelen. Vanaf 1 januari 2022 biedt ING voor €1,90 per maand het OranjePakket met korting. Dit is het goedkoopste betaalpakket van ING en is geschikt voor klanten die voornamelijk digitaal willen bankieren en nauwelijks tot geen contante geldopnames of -stortingen doen. Kijk hier voor meer informatie over het OranjePakket met korting. Indien klanten wel contant geld opnemen of storten dan is het reguliere OranjePakket meer geschikt. Vanaf 1 januari 2022 biedt ING klanten het OranjePakket voor €2,35 per maand.
Klanten maken steeds meer gebruik van digitaal bankieren en minder van contant geld. Daarom verlaagt ING het aantal kosteloze stortingen dat per kalenderjaar kan worden gedaan en wijzigen ook de tarieven van papieren betaalproducten, zoals afschriften, acceptgiro’s en verzendenveloppen. Bankieren met de app en Mijn ING is kosteloos en gaat sneller. Bovendien is het ook duurzamer om met elkaar minder papier te gebruiken. Ook wijzigt het tarief van sommige creditcards en de Betaalpas voor een gemachtigde, de koersopslag bij transacties in vreemde valuta en de buitenlandtoeslag. Klanten betalen alleen voor deze aanvullende betaaldiensten als zij daar ook daadwerkelijk gebruik van maken én deze betaaldiensten niet in hun betaalpakket zitten.
Kijk hier voor een volledig overzicht van de tariefswijzigingen.
Per 1 januari 2022 wijzigt ING ook enkele voorwaarden van de Betaalrekening en aanvullende producten. Naast dat klanten altijd zelf hun standaardlimieten voor onder andere Mijn ING, de Mobiel Bankieren App of de Betaalpas kunnen aanpassen, staat straks in de voorwaarden dat ING dat ook kan doen. ING kan de limieten bijvoorbeeld verlagen om schade bij fraude te voorkomen. Ook wordt verduidelijkt wat de voorwaarden zijn voor rood staan zonder toestemming en hoe dat in zijn werking gaat. Daarnaast wordt in de voorwaarden van de Kinder- en Jongerenrekening informatie toegevoegd die te maken heeft met het doel van de rekening. Een andere wijziging in de voorwaarden heeft te maken met de Europese PSD2-wetgeving waardoor klanten andere betaaldienstverleners - zoals andere banken - toegang kunnen geven tot hun betaalrekening. Bij een En/of Betaalrekening hoeft straks maar één rekeninghouder voortaan toestemming aan andere betaaldienstverleners te geven voor toegang tot de rekening. Straks geeft één rekeninghouder dus ook toegang tot de rekening namens de andere rekeninghouder. Tenslotte wijzigen er enkele voorwaarden rondom creditcards.
Kijk hier voor een volledig overzicht van de wijzigingen in de voorwaarden.
Contactgegevens
-
- Alexandra Schippers
-
Fraude & Cybersecurity
KYC
Corporate Sustainability
ING Nederland fonds - alexandra.schippers@ing.com
Gerelateerde onderwerpen
Gerelateerde berichten
ING wijzigt tarieven voor particuliere betaalpakketten in 2025
ING Nederland wijzigt per 1 januari 2025 de tarieven van de particuliere betaalpakketten en het tarief van de Creditcard. ING past deze tarieven aan om het betalingsverkeer veilig en beschikbaar te...
ING wijzigt tarieven in 2024
ING wijzigt per 1 januari 2024 de tarieven van enkele betaalproducten voor zakelijke klanten. Per 1 maart wijzigen ook de tarieven van betaalpakketten en enkele aanvullende betaaldiensten voor part...
ING wijzigt tarieven voor zakelijke klanten per 1 april
Per 1 april 2022 wijzigt ING in Nederland enkele tarieven voor zakelijke klanten.
ING wijzigt rente en productvoorwaarden
ING wijzigt per 1 april 2020 de rente voor zakelijke klanten en private banking klanten en per 1 juli 2020 voor particuliere klanten. Daarom past ING ook de productvoorwaarden voor particuliere en ...