De Ateliers ontvangt 30% veilingopbrengst

ING schenkt kunst aan Zeeuws Museum en Rijksmuseum

 

ING schenkt acht kunstwerken aan het Zeeuws Museum en het Rijksmuseum. Zij mochten een selectie maken uit de werken die in November 2020 geveild werden. Het werk van onder meer Alfons Freymuth, Ger Langeweg en Marinus Boezem werd door de musea gekozen. Met de schenkingen wil ING kunst toegankelijk maken voor een breed publiek en de kunst sector, die het de afgelopen jaren niet makkelijk heeft gehad, steunen.

 

Marinus Boezem verhuist naar Zeeuws Museum

Musea konden voorafgaand aan de veiling in november 2020 een selectie maken van werken die zij graag opnemen in hun collectie. Het Zeeuws museum heeft daarbij werk van Marinus Boezem, een internationaal bekende kunstenaar, geselecteerd. Marjan Ruiter, directeur Zeeuws Museum: “Dit werk van Marinus Boezem is een waardevolle aanvulling op onze collectie. Wij hebben al meerdere werken van Boezem waarin de kathedraal van Reims figureert. Zelf zegt Boezem over deze kathedraal: Ik zie daar het hoogtepunt in van het uitbeelden van ruimte door de mens. Bovendien had zo'n kathedraal een heel basale functie. Het was ook een vluchtplaats en tegelijk een gemeenschapshuis voor de bevolking.” Het Rijksmuseum mocht zeven werken toevoegen aan de collectie. De werken vormen volgens het Rijksmuseum een verrijking van de collectie 20ste-eeuwse kunst en zij zijn dan ook zeer dankbaar.

 

De Ateliers ontvangt 30% veilingopbrengst

De andere werken werden tussen november en december vorig jaar geveild. De totale opbrengst van de veiling was bijna €600.000. Het grootste deel daarvan (70%) is terug gegaan naar de nog levende kunstenaars. De overige 30% is aan De Ateliers geschonken, een internationaal instituut voor talentontwikkeling van jonge beeldende kunstenaars. Martijn Hendriks: “Wij zijn ontzettend blij met de aanmoediging en ondersteuning van ING om nieuwe, grensverleggende initiatieven mogelijk te maken. Met deze schenking kunnen we komende jaren nieuwe mogelijkheden bieden en uitzonderlijke kunst stimuleren, door kunstenaars verbonden aan De Ateliers”.

Wij zijn ontzettend blij met de aanmoediging en ondersteuning van ING om nieuwe, grensverleggende initiatieven mogelijk te maken. Martijn Hendriks, beeldhouwer en begeleidend kunstenaar aan De Ateliers

De ING Collectie

De ING Collectie bestaat sinds 1974. Door de veranderende manier van werken en de inkrimping van het kantorennetwerk, worden er andere eisen gesteld aan de ING Collectie. De afgelopen jaren is er meer drie dimensionaal werk aangekocht en met opdrachten gewerkt. Ook zijn er in de kantoren minder fysieke plekken beschikbaar om kunst op te hangen.

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL