ING wijzigt tarieven voor zakelijke klanten per 1 april

Per 1 april 2022 wijzigt ING in Nederland enkele tarieven voor zakelijke klanten. Vanaf dan rekent ING een deel van de kosten die de bank maakt voor het uitvoeren van klantonderzoek in het kader van wet- en regelgeving door aan haar zakelijke klanten. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de rechtsvorm die een klant heeft. Daarnaast wijzigen de tarieven van de losse Zakelijke Rekening en de losse Zakelijke Betaalpas. Vanaf 14 januari informeert ING alle zakelijke klanten individueel over deze wijzigingen.

 

Poortwachtersrol van ING

Zorgen voor een integere financiële dienstverlening is een topprioriteit bij ING. Financiële instellingen vervullen een poortwachtersrol in het beschermen van het financiële systeem. Op grond van de Wet financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) is ING verplicht om kennis te hebben van haar klanten, hun rekeningen en de transacties op die rekeningen om daarmee financieel-economische criminaliteit tegen te gaan. Hiervoor doet ING klantonderzoek. De inspanningen om klanten te onderzoeken en transacties te monitoren zijn de laatste jaren steeds intensiever geworden. Dit komt deels door wet- en regelgeving, maar ook omdat criminelen steeds inventiever worden als het gaat om financieel-economische criminaliteit. ING zet meer medewerkers en middelen in voor zorgvuldig klantonderzoek, wat ook leidt tot hogere kosten.

 

Kosten klantonderzoek

Per 1 april 2022 gaat ING een deel van de kosten voor klantonderzoek op klantniveau doorberekenen aan zakelijke klanten. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de rechtsvorm die een klant heeft, aangezien deze voor een belangrijk deel de complexiteit en dus de mate van klantonderzoek bepaalt. In de tabel hieronder staat een overzicht van de kosten per rechtsvorm:

 

Rechtsvorm.PNG
  • PNG
Rechtsvorm.PNG

Meer informatie over de kosten van klantonderzoek is hier te vinden.

 

Gewijzigde tarieven voor zakelijke betaalproducten

Per 1 april wijzigt ING ook de tarieven van de losse Zakelijke Rekening en de losse Zakelijke Betaalpas. Vanaf 1 april betalen klanten € 5,90 per maand voor een losse Zakelijke Rekening, G-rekening en Derdengeldenrekening. Dit is nu € 4,90. Het maandelijks tarief voor de losse Zakelijke Betaalpas wijzigt van € 1,25 naar € 1,50.

 

Door deze tariefswijzigingen betalen klanten met een Zakelijke Rekening, Zakelijke Betaalpas en Mijn ING Zakelijk zonder pakket € 11,15 per maand. Een Ondernemerspakket met hierin één Zakelijke Rekening, één Zakelijke Betaalpas en Mijn ING Zakelijk kost minder: € 9,90 per maand. ING gaat klanten die nu al gebruik maken van één losse Zakelijke Rekening, één Zakelijke Betaalpas en Mijn ING Zakelijk automatisch overzetten naar het Ondernemerspakket. Op deze manier gaan ze niet meer betalen. Ook voor klanten met een andere productsamenstelling kan het voordeliger zijn om over te stappen naar het Ondernemerspakket. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met de zakelijke klantenservice van ING. Meer informatie over de gewijzigde tarieven voor betaalproducten is hier te vinden.

 

Aanpassing voorwaarden

Per 1 april 2022 voert ING ook enkele wijzigingen door in de Voorwaarden en overige regelingen Zakelijk. Door het toevoegen van een bepaling in de Voorwaarden Zakelijke Rekening geeft ING klanten meer duidelijkheid over de tarieven zoals vermeld in de tarievenbrochure. Zo wordt vermeld dat deze tarieven afhankelijk zijn van verschillende factoren. Ook wordt aangegeven dat tarieven kunnen verschillen op basis van bijvoorbeeld de rechtsvorm, zoals bij kosten klantonderzoek.

Op ing.nl/voorwaardenzakelijk staan alle wijzigingen in een overzicht.

 

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL