ING verruimt compensatieregeling voor klanten met doorlopend krediet en Continu Limiet

ING vult de compensatieregeling voor het doorlopend krediet en Continu Limiet aan met het rente-op-rente effect. Hiermee geeft de bank gevolg aan een uitspraak van de Commissie van Beroep van Kifid op 11 augustus 2022 die betrekking heeft op een andere financiële dienstverlener. ING reserveert hiervoor 75 miljoen euro.

Compensatie vanaf 2001

ING en de Consumentenbond bereikten 17 december 2021 een akkoord over het berekenen van de compensatie die ING haar klanten en oud-klanten biedt wanneer hun rente op het doorlopend krediet en Continu Limiet niet in de pas liep met de gemiddelde marktrente. De eerste klanten die voor deze compensatieregeling in aanmerking komen, hebben het compensatiebedrag inmiddels op hun rekening gestort gekregen.

Rente-op-rente effect

ING berekent alle compensatiebedragen opnieuw, inclusief het rente-op-rente effect.

Klanten die het compensatievoorstel al hebben geaccepteerd, krijgen aanvullend de vergoeding van het rente-op-rente effect. Bij de overige klanten wordt het rente-op-rente effect direct meegenomen in het compensatievoorstel. ING benadert zelf de klanten op wie deze situatie van toepassing is.

 

Voor gespreid betalen op de creditcard en producten voor rood staan is ING in gesprek met de Consumentenbond. Klanten die op de hoogte willen blijven of meer informatie willen, kunnen de website in de gaten houden.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL