ING wijzigt tarieven voor particuliere betaalpakketten per 1 januari 2023

ING Nederland wijzigt per 1 januari 2023 de tarieven van de betaalpakketten voor particuliere klanten. Deze aanpassing vindt plaats tegen de achtergrond van voortdurende investeringen in vernieuwing en veiligheid. Ook wordt het OranjePakket met korting een volledig digitaal betaalpakket. In dit pakket vervallen de papieren afschriften.

 

ING investeert voortdurend in verdere verbeteringen en vernieuwingen van betaalproducten en ‑diensten zodat klanten hun bankzaken sneller en makkelijker kunnen doen. Klanten kunnen bijvoorbeeld via de App chatten met de ING klantenservice en makkelijk inloggen in Mijn ING.

 

Op dit moment maken dagelijks al meer dan 5,5 miljoen particuliere klanten actief gebruik van de ING Mobiel Bankieren App. Traditionele betaalproducten, zoals papieren afschriften, worden alsmaar minder gebruikt. In verband hiermee kunnen klanten met een OranjePakket met korting hun bankzaken vanaf 1 januari 2023 alleen via de ING Mobiel Bankieren App of via Mijn ING regelen. De papieren afschriften vervallen in dit pakket. In het OranjePakket, Basis-, Betaal- of Royaalpakket kan wel nog gebruik gemaakt worden van papieren afschriften.

 

Naast snel en gemakkelijk, moet bankieren ook veilig zijn. Het is van groot belang om zorgvuldig om te gaan met risico’s zoals financiële misdrijven, witwassen en terrorismefinanciering. Maatschappij en toezichthouders eisen ook van banken meer en uitvoeriger controles bij het aangaan van de bankrelatie en tijdens het bezit van een betaalrekening. Het gevolg van extra benodigde inspanningen is dat de kosten voor veilig betalingsverkeer en het kunnen blijven voldoen aan wet- en regelgeving de afgelopen jaren zijn gestegen.

 

Een deel van deze kosten verwerkt ING in de tarieven van alle betaalpakketten. ING vindt het belangrijk dat klanten evenredig bijdragen aan de kosten die de bank maakt om bankieren mogelijk te maken. Daardoor stijgen de tarieven voor alle betaalpakketten van ING met een gelijk tarief van €0,80 per maand. Met de vergelijkingstool op ing.nl/pakketwijzigen kunnen klanten eenvoudig kijken welk betaalpakket het beste bij hen past en indien gewenst ook eenvoudig veranderen van betaalpakket.

Overzicht van de tariefswijzigingen voor particuliere betaalpakketten*

Tarieven.png
  • png

*Sinds 4 april 2016 biedt ING het OranjePakket en sinds 1 oktober 2019 het OranjePakket met korting aan nieuwe klanten. Het Basis-, Betaal- en RoyaalPakket zijn niet meer af te sluiten.

 

Kijk hier voor een volledig overzicht van de tariefswijzigingen.

 

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL