Peter Jacobs benoemd tot country manager ING in Nederland

Per 1 april 2023 zal Peter Jacobs (47) Ruud van Dusschoten opvolgen als country manager van ING in Nederland.  Peter Jacobs is nu nog werkzaam als senior partner bij McKinsey & Company. Met zijn aanstelling als country manager van ING in Nederland keert Jacobs terug naar ING waar hij eerder diverse Tech-gedreven managementfuncties vervulde, waaronder die van Chief Information Officer van ING in Nederland.

 

“Met zijn achtergrond en gedrevenheid ben ik ervan overtuigd dat Peter de sterke positie van ING in Nederland verder zal uitbouwen. Op basis van zijn bewezen trackrecord, kennis en ervaring op het gebied van digitalisering, technologie en transformatie hebben we met Peter een zeer bewuste keuze gemaakt als opvolger van Ruud.

 

Peter is de juiste persoon om ING naar een hoger niveau te tillen in onze ambitie om duurzame vooruitgang voor iedereen te brengen en tegelijkertijd de leidende mobiele bank in Nederland te zijn. Ik ben er trots op om het voorbeeld te geven van een CIO die de country manager wordt. Dit toont onze sterke toewijding om de digitale leider in bankieren te zijn,” zegt Pinar Abay, binnen de Management Board Banking van ING verantwoordelijk voor Market Leaders waaronder ING Nederland valt.

 

Peter Jacobs (1975) startte zijn carrière in 2005 bij McKinsey & Company en kwam in 2009 in dienst bij ING in Nederland en vervulde sindsdien diverse managementfuncties op het gebied van IT. Van 2013 tot en met 2018 was Peter Chief Information Officer (CIO) binnen de bank in Nederland. Begin 2019 keerde hij terug bij McKinsey & Company in de rol van senior partner waar hij zich bezighield met transformatie, digitalisering en technologische modernisering bij grote financiële instellingen wereldwijd.

 

Pinar Abay: “Met zijn toewijding heeft Ruud een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan ING in Nederland, altijd met oog voor het belang van onze klanten en de maatschappelijke rol van de bank. Hij navigeerde ING Nederland door de uitdagende tijden van Covid19. Zijn mensgerichte en respectvolle manier van leiderschap zorgde ervoor dat ING in Nederland er sterk voor staat. Ik wil Ruud hiervoor zeer bedanken.”

 

Van Dusschoten zal na 1 april wel aanblijven als voorzitter van Bestuur ING Nederland, het orgaan dat is belast met de werkgeversverantwoordelijkheid voor alle ING-medewerkers in Nederland, waaronder ook de medewerkers van het hoofdkantoor. Daarmee is hij ook de bestuurder waarmee de Centrale Ondernemingsraad van ING de dialoog voert. Daarnaast zal Ruud betrokken blijven bij een aantal klanten van ING.

Peter Jacobs.jpg
  • jpg

Peter Jacobs

Ruud van Dusschoten.jpg
  • jpg

Ruud van Dusschoten

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL