ING lanceert Meer op maat: persoonlijke tips op basis van inkomsten en uitgaven

ING lanceert Meer op maat: persoonlijke tips op basis van inkomsten en uitgaven

ING lanceert vandaag ‘Meer op maat’, een nieuwe functie die klanten door middel van persoonlijke tips helpt om meer controle te krijgen over hun geldzaken. Meer op maat analyseert saldo- en transactiedata op de betaalrekening en vertaalt dit in persoonlijke tips zoals bijvoorbeeld een melding wanneer er een dubbele afschrijving heeft plaatsgevonden, of tips om roodstand weg te werken. Hierdoor biedt ING klanten de mogelijkheid om hun financiële gezondheid te verbeteren. ING lanceert Meer op maat in fases, te beginnen met een uitrol onder 10.000 klanten. Voor gebruik van Meer op maat geven klanten vooraf expliciet hun toestemming. Ze kunnen deze te allen tijde intrekken. Klanten die geen gebruik willen maken van Meer op Maat hoeven niets te doen. De functionaliteit staat standaard altijd uit.

 

Japke Kaastra, manager Financial Health ING Nederland: “Met deze dienst willen we klanten meer regie geven over hun geldzaken. Volgens het Nibud komt 38% van de huishoudens in Nederland moeilijk rond. Die mensen willen we helpen, en anderen ook. Onderzoek toont aan dat beter inzicht in uitgaven helpt om je financiële huishouding op orde te krijgen en zo schuldproblemen te voorkomen. Zeker nu voor veel mensen elke euro telt, wil je weten waar je geld heen gaat. Met Meer op maat krijgen klanten proactief tips om de beschikbare kansen te pakken en zo financieel fitter te worden.”

Met deze dienst willen we klanten meer regie geven over hun geldzaken.  Japke Kaastra, manager Financial Health ING Nederland

Tips voor besparing en relevante diensten Met Meer op maat krijgen klanten van ING tips om te besparen, maar bijvoorbeeld ook een signaal bij een dubbele afschrijving of een herinnering voor het tijdig aanvragen van de zorgtoeslag. Daarnaast worden ook relevante diensten aangeboden. Als het systeem bijvoorbeeld een salarisverhoging detecteert, dan wijst Meer op maat op de mogelijkheid om extra te sparen of te beleggen. Meer op maat geeft geen financieel advies. De klanten kiezen zelf altijd of zij de tip willen opvolgen. ING blijft Meer op maat verbeteren en relevanter maken.

MicrosoftTeams-image (1).png
  • png

Screenshot Meer op Maat

 

Privacy en datagebruik

Alle tips en suggesties van Meer op maat worden automatisch in de app klaargezet, op basis van analyse van saldo- en transactiegegevens. Voor gebruik van Meer op maat vraagt ING klanten expliciet vooraf toestemming (opt-in). Ze kunnen deze toestemming op ieder gewenst moment eenvoudig intrekken via de app en Mijn ING. ING deelt de gegevens niet met derde partijen. Klanten die geen gebruik willen maken van Meer op Maat hoeven niets te doen. De functionaliteit staat standaard altijd uit en wordt dus alleen geactiveerd als een klant hier expliciet toestemming voor geeft.

Dubbel payments Persbericht.jpg
  • jpg

Screenshot Meer op maat

 

Contactgegevens

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL