Meer focus op meiden- en vrouwenvoetbal en op Niemand Buitenspel

ING breidt sponsoring amateurvoetbalclubs uit naar 625 clubs

ING gaat 625 amateurvoetbalverenigingen sponsoren. In totaal steunt ING deze clubs met een bedrag van 2,5 miljoen euro. Deze 625 voetbalverenigingen hebben inmiddels bericht ontvangen over hun nieuwe sponsorcontract dat een looptijd heeft van drie jaar. De grote interesse van de clubs, meer dan 1000 hadden zich gemeld, overtrof de verwachtingen van ING en benadrukt de ambitie van de voetbalverenigingen om te investeren in meiden- en vrouwenvoetbal en in het Niemand Buitenspel-programma, om voetbal toegankelijk te houden voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

 

Verbondenheid en ambities

"We zijn blij met de grote betrokkenheid van deze clubs," zegt Steffen van Iersel, manager Sponsoring & Events bij ING. "De focus van vele clubs op meiden- en vrouwenvoetbal, en de aandacht voor het Niemand Buitenspel-programma in hun plannen, zijn veelbelovend."

De focus van vele clubs op meiden- en vrouwenvoetbal en de aandacht voor het Niemand Buitenspel-programma in hun plannen, zijn veelbelovend. Steffen van Iersel, manager Sponsoring & Events ING Nederland

Van Iersel vond de selectie geen lichte taak. Helaas vielen er clubs buiten de selectie. "We waarderen de inspanningen van elke club die zich heeft aangemeld en kijken uit naar hun voortdurende inzet in de toekomst."

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij zijn heel blij met deze inzet van ING. Jaarlijks worden in het amateurvoetbal zo’n 750.000 wedstrijden gespeeld, mede dankzij de vele vrijwilligers. Los van hun tijd, is er ook gewoon geld nodig. Sponsoring houdt het voetbal betaalbaar voor iedereen. Want aan een sport als voetbal moet iedereen mee kunnen doen. De extra aandacht voor Niemand Buitenspel is daarom helemaal veelbelovend. Net als de focus op meiden- en vrouwenvoetbal, want we willen graag groeien naar 155.000 vrouwelijke actieve voetballers!”

Wij zijn heel blij met deze inzet van ING. Sponsoring houdt het voetbal betaalbaar voor iedereen. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB

Toekomstvisie

ING blijft zich onverminderd inzetten voor de ontwikkeling en groei van het amateurvoetbal, in het bijzonder op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal en financiële inclusie. "Dit initiatief heeft opnieuw bevestigd hoe belangrijk amateurvoetbal is voor onze samenleving. We zijn dankbaar voor de passie en betrokkenheid die we hebben gezien en kijken uit naar het verdere verloop van dit project", aldus Van Iersel.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL