ING wijzigt tarieven in 2024

ING wijzigt per 1 januari 2024 de tarieven van enkele betaalproducten voor zakelijke klanten. Per 1 maart wijzigen ook de tarieven van betaalpakketten en enkele aanvullende betaaldiensten voor particuliere klanten. Alle klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. 

ING investeert voortdurend in het betrouwbaar en veilig houden van bankieren. De maatschappij en toezichthouders stellen hoge eisen op dit vlak. ING maakt kosten voor het veilig houden van het betalingsverkeer, zoals het opsporen van fraude en het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering. Daarnaast investeert ING voortdurend in verdere verbetering en vernieuwing van de dienstverlening zodat klanten hun bankzaken sneller en gemakkelijker kunnen doen.

Tariefswijzigingen voor zakelijke klanten per 1 januari

Tarieven voor de kosten van klantonderzoek voor zakelijke klanten wijzigen. ING rekent in Nederland de kosten voor het uitvoeren van klantonderzoek in het kader van wet- en regelgeving gedeeltelijk door aan zakelijke klanten. De hoogte van dit tarief is afhankelijk van de rechtsvorm die een klant heeft, aangezien deze voor een belangrijk deel de complexiteit en dus de mate van klantonderzoek bepaalt. Vanaf 1 januari 2024 wijzigt ING het tarief die klanten met bepaalde rechtsvormen betalen voor het uitvoeren van klantonderzoek van €7,50 euro naar €8,50 euro per maand. Naast deze verandering voert ING onder andere wijzigingen door in de kosten voor het Pin Pakket compleet en in de kosten voor het opnemen en storten van contant geld door zakelijke klanten. 

 

Kijk hier voor meer informatie over de tariefswijzigingen voor zakelijke klanten.

 

Tariefswijzigingen voor particuliere klanten per 1 maart

Per 1 maart 2024 wijzigen de tarieven van de particuliere betaalpakketten bij ING. De tarieven voor alle betaalpakketten van ING stijgen met een gelijk tarief van €0,50 per maand. Op ing.nl/vergelijkjepakket kunnen klanten eenvoudig bekijken welk betaalpakket het beste bij hen past en als ze dat willen ook eenvoudig veranderen van betaalpakket.

Overzicht van de tariefswijzigingen voor particuliere betaalpakketten per 1 maart 2024.png
  • png

Ook gaat ING per 1 maart 2024 minder papier gebruiken voor particuliere klanten, dat is een duurzamere keuze. Tegelijkertijd moet bankieren toegankelijk blijven voor niet-digitale klanten. Daarom worden overschrijvingskaarten per 1 maart 2024 gratis voor klanten in het Basis- of BetaalPakket. Voor klanten in het RoyaalPakket waren overschrijvingskaarten al gratis. Verzendenveloppen worden ook gratis in het Basis-, Betaal- en RoyaalPakket.

Kijk hier voor meer informatie over de tariefswijzigingen voor particuliere klanten en de wijzigingen rondom papiergebruik.

 

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL