ING reageert op brief van Milieudefensie

ING heeft vandaag gereageerd op de brief van Milieudefensie waarin we aansprakelijk worden gesteld voor onze vermeende bijdrage aan klimaatverandering en waarin ze aangeven juridische stappen te overwegen tegen ING.

De volledige reactie van ING op Milieudefensie

We zijn het met Milieudefensie over veel zaken eens. We zijn het erover eens dat er actie moet worden ondernomen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden, zoals vastgelegd in het akkoord van Parijs. Ook zijn we het erover eens dat het een taak van ons allemaal is om de transitie naar een economie met weinig CO2-uitstoot te realiseren en dat wij als bank hierin een rol spelen.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze algehele strategische richting en we werken hieraan door middel van veel verschillende initiatieven binnen de hele organisatie Steven van Rijswijk, CEO van ING

“Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze algehele strategische richting en we werken hieraan door middel van veel verschillende initiatieven binnen de hele organisatie”, zei Steven van Rijswijk, CEO van ING. “We zijn net zo bezorgd over het klimaat als Milieudefensie en we hebben altijd goede, constructieve gesprekken met hen gevoerd. Daar hebben we ook van geleerd en inspiratie uit gehaald. We willen het gesprek graag voortzetten. Maar als het nodig is, zullen we uiteraard onze aanpak ook in de rechtbank toelichten.”

ING was een van de eerste grote internationale banken die zich verbonden aan de doelstellingen van het akkoord van Parijs. We hanteren een op de wetenschap gebaseerde aanpak die we aanpassen als de zich ontwikkelende wetenschap tot nieuwe inzichten leidt.

Meer informatie

Lees onze volledige reactie op de brief van Milieudefensie hier.

Lees hier meer over de mogelijke zaak.

Lees hier meer over ons beleid en onze acties op het gebied van klimaat.

Contactgegevens

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang het laatste ING nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL