Het aantal gebruikers van ING Mobiel Bankieren groeit nog altijd. Inmiddels heeft ING 6 miljoen klanten die de ING Mobiel Bankieren App gebruiken voor het doen van hun bankzaken. De grootste stijging ten opzichte van vorig jaar is bij 66+’ers.
Het gebruik van de App is populair in alle leeftijdscategorieën. Maar opvallend is dat het aantal 66+’ers die de App zijn gaan gebruiken, het meest is gestegen ten opzichte van vorig jaar. In het afgelopen jaar kwamen er bijna 80.000 66+’ers bij die de App zijn gaan gebruiken. Net als bij andere leeftijdscategorieën, gebruiken ook 66+ers steeds minder Mijn ING (web), SMS TAN of de Scanner.
Vorig jaar zijn er ruim 100.000 klanten na een bezoek aan een ING Servicepunten digitaal actief geworden.Marijn Janssen, directeur Dagelijkse Bankzaken bij ING Nederland
“ING zet zich in om iedereen digitaal mee te kunnen laten komen, omdat we geloven dat digitaal bankieren het doen van bankzaken makkelijker maakt. We vinden het belangrijk dat iedereen kan profiteren van de digitale oplossingen die we bieden en we helpen onze klanten graag bij het wegwijs maken van het gebruik van onze Mobiel Bankieren App. Vorig jaar zijn er ruim 100.0000 klanten na een bezoek aan een ING Servicepunten digitaal actief geworden,” zegt Marijn Janssen, directeur Dagelijkse Bankzaken bij ING Nederland.
Ongeveer 1 op de 6 Nederlanders voelt zich niet comfortabel bij digitaal bankieren. Ze zijn bang dat ze er niet uitkomen en maken zich zorgen over veiligheid. ING heeft daarom het Samen Digitaal programma in het leven geroepen. Dat betekent onder andere dat klanten zonder afspraak bij een van de 180 Servicepunten verspreid door heel Nederland kunnen binnenlopen om samen met een door ING opgeleide medewerker aan de slag te gaan met de App. Ook heeft ING een Samen Digitaal telefoonlijn ter beschikking gesteld waar klanten terecht kunnen met vragen specifiek over digitaal bankieren.
De bank in je broekzak
Gemiddeld loggen klanten 7,7 miljoen keer per dag in op de ING Mobiel Bankieren App, dat komt neer op zo’n 240 miljoen keer per maand en 2,8 miljard keer per jaar. Uit eigen onderzoek blijkt dat er verschillende triggers zijn voor klanten om hun bankieren App meerdere keren per dag te checken. Op nummer één staat gewoonte en soms uit verveling, opgevolgd door te verwachten inkomende of uitgaande transacties checken, een saldocheck voor het winkelen of specifieke acties zoals geld overmaken of een Betaalverzoek verzenden.
ING wil bankieren nog makkelijker en sneller maken voor het verder versterken van de klantervaring. Sinds de introductie van de ING Mobiel Bankieren App in 2011 is de App voortdurend vernieuwd. ING-klanten verwachten dat zij steeds meer bankzaken via de App kunnen regelen. De ING Mobiel Bankieren App staat daarom centraal in alle ontwikkelingen, alles begint in de App. Een recente vernieuwing is bijvoorbeeld het verhuizen van de Beleggen functionaliteiten naar de ING App. Ook kunnen klanten zelf antwoorden vinden op hun vragen via Zelfservice, contact opnemen met de chatbot of in persoonlijk contact met een chatmedewerkers. Zo hebben klanten met hun App alles zelf in de hand, op ieder moment van de dag.
Contactgegevens
-
- Madelon Verloop-van der Hof
-
Betalen en Online bankieren
Klantenservice
Sponsoring - madelon.van.der.hof@ing.com
Gerelateerde onderwerpen
Gerelateerde berichten
ING lanceert nieuwe merkcampagne
ING introduceert vandaag een nieuw campagneconcept waarin de bank laat zien hoe klanten de services van ING kunnen gebruiken. En vooral: hoe goed dat voelt voor de klant. De eerste campagne gaat ov...
ING heropent kantoor op Friesewal in Zwolle
Vandaag heropent ING haar volledig verbouwde bankkantoor aan de Friesewal 1 in Zwolle. Tijdens de verbouwing en bij de inrichting van het kantoor is zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van material...
ING: Budgetteren zorgt voor meer grip op je geld
Sinds kort kunnen particuliere klanten in de ING app maandelijkse budgetten instellen voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen, uit eten gaan of sport. Budgetteren is het plannen en beheren van ...
ING en KPN zetten zich in om consumenten digitaal weerbaar te maken
ING en KPN lanceren het kennisplatform Digitale Weerbaarheid om online veiligheid te vergroten. Ze nodigen andere organisaties uit om bij te dragen aan deze missie.